:

Hoe lang duurt het om een lungo te doorlopen?

Jack Boer
Jack Boer
2025-10-05 20:14:24
Count answers : 8
0
Om een klassieke Lungo te maken, laat je een espresso langer doorlopen, tot wel een minuut. Het is verrassend hoe groot het verschil in smaak kan zijn van een espresso, als je deze korter of langer laat lopen. Meestal laat je je espressomachine een bepaalde tijd lopen van zo tussen 20 en 30 seconden. Na de reguliere tijd waarin je alle lekkere smaken uit je espressobonen perst, komen er steeds meer bitters vrij en deze wil je eigenlijk niet hebben.
Yasmin van den Pol
Yasmin van den Pol
2025-09-23 15:42:18
Count answers : 9
0
De doorlooptijd van een lungo is maximaal 40 seconden. De lungo doet er maximaal 40 seconden over om tot de verhouding 1:3 te komen. De smaak van de lungo is wat bitterder dan de espresso en ristretto vanwege de langere doorlooptijd.

Lees ook

Hoe maak je een lungo?

1) Maak een Caffè lungo Als je normaal gesproken een echte espresso maakt, stop je na 25 – 30 secon Lees meer

Wat is het verschil tussen gewone koffie en lungo?

Een lungo wordt vaak omschreven als een espresso waarbij meer water gebruikt wordt. Hierdoor krijg j Lees meer

Puk Hendricks
Puk Hendricks
2025-09-23 15:31:21
Count answers : 4
0
Een lungo laat je juist langer doorlopen, vaak 35 tot 40 seconden. Het resultaat is een groter volume, maar ook tot een lichter, bitterder profiel omdat meer bittere stoffen worden geëxtraheerd. Bij een lungo pas je idealiter de maalgraad aan (iets grover), om verstopping of overextractie te voorkomen.
Mees Molen
Mees Molen
2025-09-23 15:10:49
Count answers : 8
0
Methode 1: De doorlooptijd verlengen Start met het zetten van een espresso zoals je dat normaal zou doen. Op het moment dat de espresso klaar zou zijn, laat je het water iets langer lopen. Als het volume van 40 tot 50 ml in het kopje is bereikt, dan stop je de machine. De uitloop zal op dat moment lichtgeel zijn. Dat betekent dat de koffie op is. Methode 2: De maalgraad grover instellen Door de maalgraad iets grover in te stellen zal het water sneller door de koffie stromen. Er is minder contacttijd maar de lungo zal wel klaar zijn binnen de normale espresso tijd. Iets minder grof is in dit geval iets minder fijn. Met iets minder fijn stroomt het water minder snel doorheen de koffie en zal er nog wel extractie plaatsvinden van goede componenten. De beide methodes zijn niet ideaal maar met de nodige experimenten is het mogelijk om een goede lungo te maken.

Lees ook

Kun je lungo maken met espresso cups?

Een lungo is eenvoudig te maken, zowel met een espressomachine als met capsules. Kies je koffie: ge Lees meer

Welke maling is het beste voor lungo?

Kies voor bonen met een gebalanceerde smaak, zoals 100% Arabica. Vermijd te donkere roasts, omdat d Lees meer