:

Waarom Belgische aspergesoep een lenteklassieker is

Jack van den Velde
Jack van den Velde
2025-09-27 06:37:40
Count answers : 7
0
Asperges zitten vol met voedingsstoffen, zoals magnesium, kalium en zink. Asperges werken bloedzuiverend en kunnen als vochtafdrijvend middel worden gebruikt bij functiestoornissen van de blaas en de nier. Asperges bevatten calcium en asparaginezuren, die de functie van de nier nog verder optimaliseert. Aspergesoep bevat niet veel tijd kost. De soep hoeft slechts een kwartiertje te koken, waardoor je binnen de kortste keren kunt genieten van deze romige soep.
Mason Hofman
Mason Hofman
2025-09-27 05:31:08
Count answers : 8
0
Belgische asperges zijn het ganse jaar beschikbaar, maar worden dan ingevoerd vanuit Zuid-Amerikaanse landen, zoals Peru. Ons traditionele seizoen start half april tot eind juni. Met de zachte winters van de voorbije jaren kan je ook in maart al Belgische asperges vinden. Asperges worden geoogst tot Sint Jan, op 24 juni, midzomerdag. In de bijbel staat te lezen: “Je kunt niet altijd blijven groeien, bloeien en zorgeloos genieten. Er komt een moment dat deze krachten omgewend moeten worden”. Dit moment is voor asperges op Sint Jan.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Johanna Brouwer
Johanna Brouwer
2025-09-27 02:29:07
Count answers : 12
0
Voor mij is dit het ultieme bewijs dat de lente in het land is en ik hou zo van de lente, bijna net zoveel als van asperges. Pure aspergesmaak, meer moet dat eigenlijk niet zijn. Aspergesoep is eigenlijk zo simpel.