:

De oorsprong van Belgische pannenkoekenhuisjes

Berend van Bergen
Berend van Bergen
2025-09-27 04:55:17
Count answers : 7
0
De geschiedenis van de pannenkoek blijft niet beperkt tot Europa en Amerika. In de middel eeuwen en de moderne Christelijke periode, vooral in Groot Brittannië, werden pannenkoeken gebakken om eieren op te maken voordat het vasten voor Pasen begon. Tijdens de middel eeuwen begon de koek steeds meer te lijken op de modernere variant die we allemaal wel kennen. De pannenkoek werd steeds meer tot een culinaire lekkernij gemaakt bij de restaurants van het Brabants Pannenkoeken genootschap. Maar hier in Brabant bakken we natuurlijk de lekkerste pannenkoeken.
Luuk Çakir
Luuk Çakir
2025-09-27 04:02:57
Count answers : 9
0
Kwatongen zeggen dat de cafébazen graag iets dorstopwekkend serveerden. In Halle was dat haring, in het Antwerpse waren dat worstenbroodjes.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Sara Hendriks
Sara Hendriks
2025-09-27 02:10:45
Count answers : 8
0
Het beslag wordt gemaakt met een oud Zeeuws-Vlaams recept.