:

Het geheim van Belgische mokka

Stefan Huijbrechts
Stefan Huijbrechts
2025-09-27 10:02:18
Count answers : 5
0
Het geheim van Belgische mokka is de combinatie van warme chocolademelk, een shot espresso en gestoomde melk. De basis van een mokka koffie bestaat uit warme chocolademelk. Een shot espresso vormt een cruciaal onderdeel van de mokka koffie. De hoeveelheid gestoomde melk maakt de mokka koffie af. De mokka koffiebonen zijn over het algemeen zoeter en bitterder dan de ‘standaard’ koffieboon. Mokka koffiebonen hebben een uiterst zoete smaak. Tegelijkertijd zijn mokka koffiebonen ook vrij bitter. De combinatie van eigenschappen is cruciaal, doordat mokka koffiebonen namelijk zoet én bitter zijn, ontstaat er een bepaalde balans. Deze balans valt bij het grote publiek bijzonder goed in de smaak. Je komt een verzameling aan verschillende mogelijkheden tegen. Je hebt verschillende opties, wat goed van pas komt wanneer je bijvoorbeeld graag de nadruk legt op de zoetere of juist de bittere elementen van een mokka koffie.
Merel de Vries
Merel de Vries
2025-09-27 08:55:33
Count answers : 10
0
Het geheim zit in de eenvoud. Voor dit artisanaal mokka roomijs gebruiken we geen poeders of synthetische aroma’s. We starten met verse melk en boter van de hoeve, voegen een zorgvuldig uitgebalanceerde koffie toe, en draaien het ijs op ambachtelijke wijze in onze Belgische werkplaats. Zo ontstaat een fluweelzachte textuur die smelt op je tong – en waar de smaak van koffie langzaam opbouwt zonder te overheersen.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Mats van de Ven
Mats van de Ven
2025-09-27 04:58:06
Count answers : 5
0
Het geheim van Belgische mokka zijn soezen. De éclair is gemaakt van soezendeeg en bij ons gevuld met banketbakkersroom en slagroom. Er zijn vele varianten, wij hebben ze met mokka en chocolade. Via een klein gaatje in de onderkant of zijkant kunnen ze netjes gevuld worden en afgestreken worden met mokka of chocolade. Er wordt dus geen rijsmiddel gebruikt. De éclair is een echte Belgische klassieker al stamt hij oorspronkelijk uit Frankrijk. De éclair is langwerpig. Een soes is relatief makkelijk te maken van water, boter, bloem en eieren. Doordat het water in het deeg stoom wordt, worden de bolletjes of streepjes groter.