:

Waarom Belgische stoemp met worst zo geliefd is

Yinthe Rouwenhorst
Yinthe Rouwenhorst
2025-10-05 09:38:50
Count answers : 10
0
Puree met worst of stoemp met worst is een onweerstaanbare heerlijke Vlaamse huiselijke klassieker die iedereen graag lust. Het woord 'stoemp' komt van platgestampt, geplet dus. Met de groenten, sauzen en soorten worst kan je veel variëren en dit gerecht optillen van heel gewoon naar verrassend met een twist. Dat zal iedereen smaken. Vandaag echte Britse kost op het menu. Must try!
Mette van Enschot
Mette van Enschot
2025-09-27 11:13:23
Count answers : 7
0
Stoemp is een typisch armemensengerecht. Stoemp was dus eerder een serveerwijze dan een echt gerecht. De kans is groot als je in België een willekeurig café binnestapt dat je het aantreft op de kaart. Stoemp serveer je nooit niet alleen. Stoemp met worst in een broodje wordt aangeboden als alternatief voor de klassieke hotdog aan.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Evelien Demir
Evelien Demir
2025-09-27 08:13:23
Count answers : 12
0
Dit was het moment dat de Hollanders en Vlamingen culinair uit elkaar groeiden. De Vlaming bleef zijn hutsepot trouw en zet deze tot op de dag van vandaag als stoemp op tafel. Een geslaagde stoemp is een dikke soep met worst of ander vlees. Stoempen kunnen die gasten als de beste, dat is ze van kinds af via de lepel bijgebracht. Stoemp is dan ook een van hun nationale gerechten.