:

Het geheim van Belgische chocoladepudding

Alicia de Haan
Alicia de Haan
2025-10-09 03:55:25
Count answers : 6
0
Echte chocoladepudding maken is helemaal niet moeilijk. Voor dit recept heb je sowieso alle ingrediënten in huis. Doe de maizena samen met het cacaopoeder en eventueel de suiker in een kommetje. Voeg het mengsel met de maizena, suiker en cacao toe, voeg dan de chocolade toe en meng alles goed door met een garde. Laat even goed doorkoken en tel al roerend tot 20.
Elizabeth Vermeulen
Elizabeth Vermeulen
2025-09-27 13:07:35
Count answers : 9
0
Het recept bestaat uit de volgende stappen: Chocolade au bain-marie of in magnetron smelten. Eieren splitsen. Eiwit heel stijf kloppen. Aan dooiers poedersuiker toevoegen en met mixer in ongeveer 5 minuten dik en romig kloppen. Met mixer warme chocolade en cognac door dooiermengsel kloppen. Helft van slagroom stijfkloppen. Stijfgeklopte slagroom en chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen. In koelkast 15 minuten laten opstijven. Nogmaals voorzichtig door elkaar scheppen en over 4 schaaltjes verdelen. Afgedekt in koelkast in ongeveer 2 uur stevig laten worden. Rest van slagroom met 1 eetlepel suiker stevig kloppen. Garneer de mousse met wat slagroom en strooi er door een zeefje wat cacaopoeder over.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer