:

De rol van karamel in Belgische desserts

Carlijn Brouwer
Carlijn Brouwer
2025-10-11 03:46:19
Count answers : 7
0
Karamelliseer de suiker op 180 °C. Meng met de hete Slagroom zonder suiker geïnfuseerd met de vanille en koffie en kook alles op 104 °C. Laat afkoelen tot 50 °C. Voeg de Crème roomboter, de melkchocolade en het zout toe en emulgeer goed met een mixer.
Quinten van Ooyen
Quinten van Ooyen
2025-09-27 12:23:44
Count answers : 7
0
Maak ondertussen de karamel. Verwarm de suiker met het water tot er een blonde karamel ontstaat. Warm de volle room in een steelpan. Wanneer de suiker karamel wordt, voeg dan de hete room toe en roer goed om. Voeg beetje bij beetje de boter, de zoutvlokken en de aardbeiencouilis toe. Meng goed om tot roze karamel. Serveer met de roze karamel.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer