:

Hoe Belgische kersentaart een klassieker werd

Jesper Kanhai
Jesper Kanhai
2025-09-27 20:36:12
Count answers : 7
0
Het recept van Schwarzwälder Kirschtorte werd waarschijnlijk in 1934 voor het eerst vermeld in een kookboek. Josef Keller, een patissier afkomstig uit Bad Godesberg, zegt de taart ontwikkeld te hebben in 1915 maar dit is nooit bevestigd. In het Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof is wel een recept uit 1927 van hem bewaard gebleven. Ook is niet duidelijk hoe deze Schwarzwälder Kirschtorte zijn prachtige naam heeft gekregen. Een fantasievolle suggestie is dat het kan komen door de zwarte chocoladerasp die doet denken aan een donker bos. Maar de naam kan ook bedacht zijn door de toevoeging van kirschwasser, iets wat veel wordt gebruikt in het Zwarte Woud.
Pleun Hendriks
Pleun Hendriks
2025-09-27 20:33:28
Count answers : 7
0
Het verhaal luidt als volgt: Toen George Washington 6 jaar was, kreeg hij een hakbijl van zijn vader. Zoals ieder kind, wou hij deze maar al te graag uitproberen. Zo hakte hij de Engelse kersenboom in de tuin om, tot de boom helemaal dood was. En wat is dan beter dan een lekkere kersentaart te maken van de rijpe kersen van de gesneuvelde boom. Of dit verhaal helemaal waar is, is vrij onwaarschijnlijk. Maar toch vieren Amerikanen deze dag al 200 jaar met een heerlijke kersentaart.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer