:

Waarom zijn mijn zelfgemaakte wafels niet knapperig?

Guus van Nes
Guus van Nes
2025-08-30 11:45:04
Count answers : 2
0
Mijn wafels zijn taai / niet zo knapperig. Dan heb je het beslag wellicht te lang gemixt óf je hebt de wafels te lang in het ijzer gebakken.
Simon Bosch
Simon Bosch
2025-08-30 11:06:05
Count answers : 5
0
Boter is beter, doe zuinig met die suiker. Die suiker kan tijdens het bakken immers karamelliseren waardoor je wafels gaan plakken. Met boter of olie moet je je daarentegen niet inhouden: het is belangrijk er voldoende van te gebruiken tijdens de bereiding. Zo worden de platen van het wafelijzer tijdens het bakken automatisch ingevet. Let erop dat het deeg niet te vloeibaar wordt. Laat het deeg rusten. De bacteriën die in het deeg zitten, hebben tijd nodig om een deel van de suikers in gas om te zetten. Zorg ervoor dat je wafelijzer warm genoeg is, zodat de korst zich snel kan vormen en de wafel niet gaat kleven.

Lees ook

Welk meel voor Luikse wafels?

250 gram bloem Lees meer

Welke parelsuiker voor Luikse wafels?

De wafel op zichzelf is al heerlijk, maar je kunt natuurlijk een topping kiezen naar eigen smaak. P Lees meer