Waar is peperkoek van gemaakt?

Loïs de Vries
2025-10-01 23:25:14
Count answers
: 4
De peperkoek van Vondelmolen is een erkend traditioneel streekproduct onder de naam Belgische peperkoek.
Bij de productie van Belgische peperkoek zoals die van Vondelmolen beperkt men zich tot het gebruik van één graansoort, rogge.
Daarbij komen suikerstroop en of honing, kaneel en kantkoek.
Dat laatste zijn de “kanten” van eerder gebakken peperkoek die opnieuw toegevoegd worden aan de nieuwe peperkoek om de kwaliteit van het deeg te verbeteren.
Typisch Belgisch is dat er niet teveel kruiden, geen vetstoffen en geen eieren gebruikt worden.
Daarnaast worden er geen bewaarmiddelen of kleurstoffen toegevoegd.

Sara Coşkun
2025-10-01 21:24:55
Count answers
: 4
Doorgaans is de koek gemaakt met bloem, honing of stroop, en kaneel, gember, peper, kardemom en kruidnagel.
Voor het deeg: 75 gram fijne kristalsuiker
75 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
25 gram ei
125 gram Friese keukenstroop
0,8 gram gemberpoeder
0,5 gram gemalen kruidnagel
1,0 gram gemalen kardemom
1,8 gram gemalen witte peper
1,5 gram gemalen kaneel
2,5 gram verse sinaasappelrasp
5 gram baking soda
250 gram bloem

Imke de Koning
2025-10-01 21:09:11
Count answers
: 4
Peperkoek is een koek op basis van roggemeel en suiker of stroop. Ontbijtkoek en peperkoek is dus ook helemaal hetzelfde.