:

Hoe maak je crème de brûlée?

Jesper Kanhai
Jesper Kanhai
2025-10-13 22:28:50
Count answers : 7
0
Verwarm de oven voor op 150°C en plaats de bakjes in een diepe bakplaat. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Verhit de slagroom met het vanillemerg en -stokje op een laag vuur tot het bijna kookt. Klop in een andere kom de eidooiers en suiker tot een licht en schuimig mengsel. Verwijder het vanillestokje uit de room. Voeg de warme room langzaam toe aan het eidooiermengsel, terwijl je constant blijft roeren. Zeef het mengsel voor een gladde textuur en verdeel het over de bakjes. Vul ze tot maximaal 3/4e. Vul de bakplaat met heet water voor het waterbadje. Bak ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de custard net stevig is, maar nog steeds een beetje wiebelig in het midden. Laat de crème brûlée afkoelen en zet ze daarna minimaal 2 uur in de koelkast. Voor het serveren, bestrooi de custards met een dun laagje fijne suiker en karamelliseer met de gasbrander.
Sofia Heijmen
Sofia Heijmen
2025-10-03 13:02:00
Count answers : 1
0
Crème brûlée maken. Met slechts 5 ingrediënten kun je thuis zelf crème brûlée maken. Dit zorgt ervoor dat de vulling gelijkmatig gaart. De laag water moet daarom zo hoog zijn als de vulling in de schaaltjes. Ook een goede tip: de ovenschaal pas met kokendheet water vullen als deze al op de bakplaat in de oven staat. Dit kan aan verschillende factoren liggen. Wellicht was de oven toch niet op de juiste temperatuur of misschien heb je te kleine schaaltjes gebruikt. Ook hebben de crème brûléé toetjes de opstijftijd in de koelkast echt nodig, dus sla dit zeker niet over uit tijdsnood. Ik gebruik het liefst rietsuiker, omdat dit de mooiste, bruine karamellaag creëert. Ja, je kunt andere suiker gebruiken, maar dan zal het resultaat ook minder mooi zijn.

Lees ook

Hoe moet je crème brûlée branden?

Dun laagje: Voor het mooiste krokantje gebruik je maar een dun laagje suiker die je pas gelijkmatig Lees meer

Wat zijn de ingrediënten voor crème brûlée?

Diviser le sucre par deux, mélanger d'abord sucre et jaune d'œufs, pour que ça blanchisse, ajouter c Lees meer

Fien Moussaoui
Fien Moussaoui
2025-10-03 12:27:36
Count answers : 5
0
Verwarm de oven voor op 150˚C. Laat de room en het vanillestokje in een steelpannetje langzaam op laag vuur 3 minuten sudderen. Klop de eidooiers en de suiker goed door elkaar met de garde. Giet het roommengsel er langzaam bij en klop alles goed door. Doe alles weer in de pan en roer 6-8 minuten op laag tot halfhoog vuur met een houten lollepel of siliconen spatel. Het mengsel moet dikker worden, maar mag absoluut niet koken. Verdeel het nu over 6 soufflébakjes van ongeveer 175 ml. Zet de bakjes in een ovenschaal en giet daar heet water in tot halverwege de hoogte van de bakjes. Bak 15-20 minuten of tot de custard stijf is. Haal de bakjes uit de oven en uit de ovenschaal. Laat afkoelen en zet ze minstens een uur in de koelkast. Zet de bakjes op een bakplaat, bestrooi ze met de extra suiker en laat 2 minuten staan. Brand de suiker met een crème brûlée (gas)brander tot je een mooi goudbruin laagje hebt.