:

Waarom is mijn crème brûlée mislukt?

Ivan van den Broek
Ivan van den Broek
2025-10-03 18:58:23
Count answers : 5
0
Si vous venez de sortir vos crèmes brûlées du four et qu’elles vous semblent trop liquides, sachez qu’elles vont naturellement se raffermir en refroidissant. La solution la plus simple est de prolonger la cuisson. Remettez-les au four à basse température (90-100°C) et vérifiez toutes les 15 minutes. La crème est cuite lorsqu’elle est prise sur les bords mais encore légèrement tremblotante au centre. Pour certains fours moins performants, il peut être nécessaire de cuire jusqu’à 1h30, voire 2h. Ne vous découragez pas si votre première tentative n’est pas parfaite !
Ninthe Peters
Ninthe Peters
2025-10-03 16:18:35
Count answers : 8
0
Het kan zijn dat je te diepe bakjes hebt gebruikt, waardoor de crème brûlée te gaar wordt aan de buitenkant, terwijl de binnenkant nog niet gaar genoeg is. Het kan ook zijn dat je een te smal schaaltje hebt gekozen. Een heel ei gebruiken kan ook de oorzaak zijn, omdat eiwit de pudding te stevig maakt. Ook het gebruik van witte kristalsuiker kan een oorzaak zijn, omdat het niet zo snel karamelliseert als rietsuiker. Ten slotte kan het gebruik van een grill in plaats van een brander om het suikerlaagje te karamelliseren ook een oorzaak zijn.

Lees ook

Hoe maak je crème de brûlée?

Crème brûlée maken. Met slechts 5 ingrediënten kun je thuis zelf crème brûlée maken. Dit zorgt erv Lees meer

Hoe moet je crème brûlée branden?

Dun laagje: Voor het mooiste krokantje gebruik je maar een dun laagje suiker die je pas gelijkmatig Lees meer