:

Wat heb je nodig voor een uiensoep?

Luna Martens
Luna Martens
2025-10-08 02:54:13
Count answers : 3
0
Om Franse uiensoep te maken begin je met boter smelten in een soeppan. Je voegt dan direct de knoflook en uien toe en laat dit even mee sudderen. Voor de smaak van de soep, moet je de uien goed karameliseren! De uien worden vanzelf zacht en kleuren bruin. Doe zodra de uien goed zijn gekarameliseerd de bloem in de pan en bak deze al omscheppend twee minuten mee. Doe dan het laurierblaadje, de takjes tijm en de runderbouillon in de pan. Roer goed door en breng de soep aan de kook. Kook de soep nog eens 20 minuten zachtjes door. Breng de soep op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm en het laurierblaadje. Verwarm de grillstand van de oven voor op 250℃. Schep de uiensoep in ovenbestendige soepkommen en leg in iedere kom soep een plakje stokbrood. Bestrooi de stokbroodjes en de soep rijkelijk met kaas en schuif de soepkommen nog even 2-3 minuten onder de hete grill zodat de kaas kan smelten. 50 g roomboter 1 teentje knoflook 1 kg uien – in halve ringen 50 g bloem 1 laurierblaadje 3 takjes tijm 1 liter runderbouillon 4 dikke plakken stokbrood 100 g Emmentaler of gruyère – geraspt peper en zout
Merle Molenaar
Merle Molenaar
2025-10-08 00:46:08
Count answers : 4
0
Voor uiensoep heb je onder andere uien nodig. Met boter in de pan op laag/middelhoog vuur kun je de uien bakken tot ze karamelliseren. Je hebt tevens eetlepel bloem, runderbouillon, takjes tijm en water nodig. En kom helemaal in de Franse sfeer met stukjes stokbrood en gesmolten kaas: een waanzinnig lekkere soep. Hiernaast is een blokje runderbouillon, of groentenbouillon met bruine basterdsuiker nodig.

Lees ook

Wat is het geheim van een goede uiensoep?

Het geheim van een goede Franse uiensoep is om de uien heel zachtjes te laten karameliseren, dat kan Lees meer

Hoe krijg je uiensoep op smaak?

Je krijgt uiensoep op smaak door de uien langer te bakken, zodat ze net een klein beetje aanbranden. Lees meer

Romy Kok
Romy Kok
2025-10-07 22:22:36
Count answers : 3
0
1 Begin met het bakken van de uienringen 2 Knoflook toevoegen en en door roeren, daarna de bloem 3 Nu al roeren de bouillon en wijn toevoegen 4 De smaakmakers tijm, laurierblad en eventueel peper en zout toevoegen 5 Sluit de pan en laat 25 minuten pruttelen 6 De tijm en laurier eruit halen en proef of de soep op smaak is 7 Grill voorverwarmen 8 Stokbrood plakjes roosteren en over de soepkommen verdelen 9 Schep de soep erover en bedek de broodjes met de kaas 10 Zet de kommen onder de grill tot dat de kaas bruin kleurt en gesmolten is
Tristan van Stralen
Tristan van Stralen
2025-10-07 21:23:28
Count answers : 4
0
Uien zijn nodig voor een uiensoep, evenals bouillon en tijd. De bouillon kan worden gemaakt met runderbouillon. Het recept heeft 3 liter warme runderbouillon nodig. Ook 200 gram gruyère en 1 hard/oud stokbrood met body zijn nodig. Boter, zout, peper, suiker, bloem, Noilly Prat en cognac worden ook gebruikt. Een bol knoflook is nodig.

Lees ook

Is uiensoep goed voor je darmen?

Uien zijn zeer vezelrijk wat bijdraagt aan een goede gezondheid van de darmen. Gezonde darmen zijn v Lees meer

Welke sterke drank in uiensoep?

Voeg daar een scheut cognac of witte wijn aan toe. Pak nu een royaal wijnglas Noilly Prat en doe di Lees meer