:

Wat heb je nodig om karamel te maken?

Sven Spiegelmaker Spanjaard
Sven Spiegelmaker Spanjaard
2025-10-08 20:54:31
Count answers : 12
0
Normale slagroom die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. De ongeklopte versie, liefst op kamertemperatuur. Alle ingrediënten volgens de receptuur en op kamertemperatuur te gebruiken, tenzij anders vermeld.
Merle Otto
Merle Otto
2025-10-08 17:48:43
Count answers : 8
0
Doe 100 gr suiker en 3 el water in een steelpannetje. Het is slim om een kwastje met water te nemen en deze langs de randen van de pan te strijken. Zo voorkom je dat er kristallen ontstaan. Nu moet je de caramel roeren met een garde. Blijf de caramel continue roeren.

Lees ook

Wat is het verschil tussen toffee en karamel?

Het verschil tussen toffee en karamel is een grijs gebied. Ze smaken vergelijkbaar omdat ze enkele Lees meer

Wat is het verschil tussen Engelse toffee en gewone toffee?

Toffee itself is believed to have been invented in England, and the English version is made from a v Lees meer

Willem van Oosten
Willem van Oosten
2025-10-08 17:09:43
Count answers : 4
0
Het begint allemaal met de keuze van de ingrediënten. Ik zweer bij het gebruik van ongezouten roomboter voor die rijke, romige textuur en een goede kwaliteit vanille-extract om de smaak te verbreden. De combinatie van donker bruine basterd suiker en slagroom voegen die perfecte balans van zoet en zacht toe die karamel juist zo goed maakt. Voel je overigens vrij om te experimenteren met toevoegingen zoals een scheutje bourbon voor een volwassen twist of een snufje kaneel voor een kruidige hint.