Wat is het verschil tussen toffee en karamel?

Kate Bouthoorn
2025-10-08 16:14:55
Count answers
: 4
Het verschil tussen toffee en karamel is een grijs gebied.
Ze smaken vergelijkbaar omdat ze enkele overlappende ingrediënten hebben.
Caramel kan alleen suiker zijn, maar kan ook boter, room - soms met vanille-extract en zout bevatten.
Het opnemen van room leidt tot melkachtige ondertonen en een mildere smaak.
Toffee gebruikt boter, suiker en vaak een snufje zout.
Het resultaat is een intensere punch van geroosterde smaak.
Terwijl de smaken enigszins verschillen, is de textuur wat hen echt verschillend maakt, en komt het allemaal neer op de eindtemperatuur en de concentratie van suiker in elk snoep.
Terwijl de smaken enigszins verschillen, is de textuur wat hen echt uit elkaar zet, en dat komt allemaal neer op de eindtemperatuur en de concentratie van suiker in elk snoep.
Als het kookt, neemt die concentratie toe, wat bepaalt of het snoep kneedbaar (zachte balstage) of bros (harde kraakstage) zal zijn.
Toffee vereist hogere temperaturen, overslaat de volgende paar stadia (met name hardbal bij 250 tot 265 graden Fahrenheit en zacht-crack-stadium bij 270 tot 290).
Ideaal gesproken moet toffee de hard-crack-fase bereiken (300 tot 310 graden Fahrenheit), waardoor een bros zoet met een hoorbare knap ontstaat.