:

Waarom Belgische witloofgratin zo populair is

Julian Groenestein
Julian Groenestein
2025-11-17 08:09:02
Count answers : 8
0
De combinatie van witlof met gegratineerde kaas wordt inmiddels vooral in Noord-Frankrijk, Belgie en Nederland gegeten. Het is dus een echt Noord-Europees gerecht. Witlof is een Belgische uitvinding.
Amélie Martens
Amélie Martens
2025-11-04 20:08:15
Count answers : 2
0
Vlaamse klassiekers weerspiegelen de warmte en gastvrijheid van onze eetcultuur. Het zijn gerechten die al generaties lang doorgegeven worden, en hun populariteit bewijst dat klassiekers nooit uit de mode raken. Gerechten die vaak gedeeld worden met familie en vrienden rond de tafel, vaak in het gezelschap met een goed glas Belgisch bier erbij. De Vlaamse keuken staat bekend om zijn eenvoudige, maar heerlijke gerechten die met liefde en lokale ingrediënten worden bereid.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer