:

Welke textuur heeft de melk in een cortado?

Thijs Elsemulder
Thijs Elsemulder
2025-09-01 03:44:24
Count answers : 1
0
De melk vind je in een kannetje en wordt warm opgewarmd. Het is van belang dat je de melk niet te heet maakt. Je wilt voorkomen dat je melkschuim creëert. De melk snijdt als het ware door de koffie heen.
Annabel Janga
Annabel Janga
2025-09-01 03:17:21
Count answers : 4
0
De melk in een cortado heeft een romige textuur zonder schuimlaag. Het resultaat is een uitgebalanceerde kop koffie die niet zo melkachtig is als een cappuccino, maar ook niet zo puur als een espresso. De melk moet licht romig zijn, zonder schuimlaag. Havermelk heeft een romige textuur en een subtiele zoetheid die perfect past bij espresso. Gebruik een barista-variant voor beter opschuimen en een gladdere textuur.

Lees ook

Hoe maak ik zelf een cortado?

Stap 1: zet een dubbele espresso. Gebruik verse bonen voor het beste resultaat. Zet een dubbele es Lees meer

Welke melk is het beste voor een cortado?

Voor een romige textuur gebruik je volle melk. Heb je een voorkeur voor plantaardig? Kies dan voor h Lees meer

Joep Köse
Joep Köse
2025-09-01 03:00:49
Count answers : 6
0
De melk in een cortado is warm en heeft een romige textuur. Voor een romige textuur gebruik je volle melk. Zorg dat er bijna geen schuim ontstaat – cortado’s horen romig te zijn, maar niet schuimig. Kies dan voor havermelk, bij voorkeur de barista edition, dit werkt ook prima.