:

De traditie van Belgische mosselen

Jasper Adelaar
Jasper Adelaar
2025-09-03 13:03:55
Count answers : 2
0
Een nieuwe culinaire traditie is geboren, gedragen door de golven en verrijkt door de kracht van de natuur. De eerste kinderen van de zee, onze inheemse mosselen, gekweekt in de vindingrijke hangcultuur, zijn voor het eerst geoogst. Mosselen, de ongekroonde helden van de zee, zuiveren het water door te filteren, waardoor overvloedige elementen zoals plankton verwijderd worden. Met hun lage carbon footprint, hoog eiwitgehalte en rijke bron van natrium, vitamine B12 en omega 3, vormen deze Belgische mosselen een hemelse combinatie van voedzaamheid en duurzaamheid. Het is alsof elke mossel, gekweekt in hangcultuur, een kleine, maar krachtige stap is naar een duurzame toekomst.
Olaf Vrancken
Olaf Vrancken
2025-09-03 11:10:21
Count answers : 2
0
De Zeeuwse hangcultuurmosselen worden op de markt gebracht onder het streekkeurmerk Zeker Zeeuws. Mosselen eten hoort bij de Belgische eetcultuur. Veel families hebben de traditie een of meerdere keren per jaar mosselen te eten. Zo ook bij Sven Ornelis zijn mama. In het vorig jaar verschenen Mijn mama’s kookboek deelt Ornelis zijn moeder’s recept. Het biologisch gecertificeerde Zeeuwse streekproduct, vol van gezonde eiwitten is vanaf nu verkrijgbaar voor fijnproevers in zowel België als Nederland. Als Belgisch mosselambassadeur was hij bij de start aanwezig. De eerst geoogste hangcultuurmosselen liet hij direct goed smaken. De mosselen van alle leden van de vereniging zijn vanaf 1 juni 2016 erkend Zeker Zeeuws Streekproduct. Dit nummer is wettelijk verplicht en geeft aan waar de mosselen verwerkt zijn. Naast het Zeker Zeeuws logo kunt u ook aan dit nummer zien of u 100% Zeeuwse hangcultuurmosselen koopt.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Lizzy Coşkun
Lizzy Coşkun
2025-09-03 09:07:13
Count answers : 2
0
Mosselen met friet, mosselen friet of moules-frites zijn allemaal synoniemen voor het zeer populaire Belgische nationale gerecht. In vele Belgische families wordt het op 21 juli geserveerd als hoofdmaaltijd op de nationale feestdag van België. Moules-frites is het Belgisch nationaal gerecht. In België eet men ze graag met wat mayonaise op de frietjes. Op de nationale feestdag bieden de bistro’s en restaurants aan de talrijke bezoekers hun beste moules-frites aan.