:

De kunst van Belgische pralines maken

Jinthe van Velthoven
Jinthe van Velthoven
2025-09-12 17:44:17
Count answers : 6
0
Learn how to become a chocolate artisan and make your own Belgian chocolates. Master the tips and tricks to make delicious pralines and mendiant chocolates at a 2.5-hour workshop. Learn how to make more than 30 Belgian chocolates from scratch Make your own praline and mendiant chocolates Prepare your own praline and mendiant chocolates from scratch, including the fillings, and then get some time to socialize with the other participants. Learn how to make authentic Belgian chocolates at a 2.5-hour chocolate workshop. Work in small teams to discover how to temper chocolate the proper way to get it crisp and shiny.
Ashley Bos
Ashley Bos
2025-09-03 11:11:00
Count answers : 7
0
Het is geen verrassing dat de eerste Belgische praline in Brussel werd gecreëerd. In 1857 opende Jean Neuhaus een apotheek in de prestigieuze Brusselse Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Om zijn medicijnen een betere smaak te geven, deed hij een dun laagje chocolade eromheen. Jean Neuhaus Jr., erfde de passie van zijn vader voor chocolade en kwam met het ingenieuze idee een verrukkelijke zachte vulling te gebruiken in plaats van de medicijnen. Zo ontstond in 1912 de praline. Bovendien creëerde Louise Agostini, de vrouw van Jean Heuhaus Jr., in 1915 de eerste 'ballotin', een geschenkdoos met een lint errond, waarin de pralines werden verkocht. Zo werden de Belgische pralines als een echte verwennerij gepresenteerd. De volgende jaren kende de praline in België een hoge vlucht, toen chocolatier Charles Callebaut in 1925 ontdekte hoe hij vloeibare chocolade kon vervoeren. Tien jaar later creëerde Basile Kestekidès (een familielid van de stichter van Leonidas), de legendarische Manon: een grote praline op basis van botercrème met koffiesmaak, met een laagje witte chocolade eromheen. Die heerlijke lekkernij is vandaag nog altijd populair.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Jules de Graaf
Jules de Graaf
2025-09-03 10:34:22
Count answers : 5
0
Het maken van pralines Fragment van onze DVD over de geschiedenis en het vervaardigen van onze belgische chocolade. Goede chocolade komt uit België. Goede chocolade is een kunst. Want chocolade komt voort uit een conceptueel en scheppend proces. In het vinden van de juiste vormen allereerst, vooral wanneer men er beeldhouwers, designers en beeldende kunstenaars aan verbindt. In de zoektocht naar de juiste aroma’s, naar de juiste alchemie van smaken wanneer het kunstwerkje door een vakman wordt uitgevoerd. Chocolade staat in groot aanzien en is typisch Belgisch en daarom is, voor ons, de vormgeving zo belangrijk. Wij hebben om die reden besloten om onze chocolade bonbons door, zeer diverse, Belgische artiesten te laten ontwerpen. Voor ons, zijn onze chocolaatjes, werkelijke vertegenwoordigers van België in het buitenland. Kunst is soms vluchtig ..