:

Hoe Belgische kaaskroketten een klassieker werden

Sarah Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
Sarah Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw
2025-09-04 01:26:52
Count answers : 2
0
Kaaskroketten zijn een ware klassieker. De samenstelling van vier kazen in de juiste verhouding. De zoutige emmentaler, zachte gruyère, karaktervolle gouda en temperamentrijke parmezaan smelten samen tot een smeuïge, perfecte, artisanale kaaskroket. De zoutige emmentaler, zachte gruyère, karaktervolle gouda en temperamentrijke parmezaan smelten samen tot een smeuïge, perfecte, artisanale kaaskroket. De artisanale garnaalkroketten zijn het absolute sterproduct. Onze kroketten zijn zo snel klaar en zo lekker dat je klanten er nooit genoeg van zullen krijgen.
Rosalie Helmerhorst
Rosalie Helmerhorst
2025-09-03 23:38:34
Count answers : 2
0
Kaaskrokketten zijn echt een klassieker in onze Belgische keuken. Kaaskroketten zijn een klassieker.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Evelien Cosman
Evelien Cosman
2025-09-03 22:09:20
Count answers : 2
0
De kaaskroket is krokant aan de buitenkant, om dan een heerlijk smeuïge binnenkant prijs te geven. De massa is de mix van boter, bloem en kaas. Laat eerst de kaas goed mee pruttelen en voeg dan de dooier toe, samen met de room. Gebruik altijd een mengeling van kazen. Hoe ouder hoe beter. Dek het zeker goed af met plastiekfolie. Doe je dit niet, dan krijg je een korst op je massa. Het mag 12 uur in de koelkast. Nog een paar uur laten opstijven in de koelkast of diepvries. Let erop dat je vet heel proper is bij het afbakken. Je kroketjes mogen nu op 170 graden het vet in. Zeker niet warmer, anders verbrandt het buiten en is het lauw vanbinnen. Serveer met wat brood of een frisse salade. Smakelijk. Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email. Schrijf je nu in.