:

De rol van suiker in Belgische desserts

Olivia Weylant
Olivia Weylant
2025-09-04 02:46:05
Count answers : 2
0
Orangettes zijn heerlijke sinaasappelsnoepjes afgewerkt met chocolade of suiker Wafeltjes met chocolade Zandtaartjes met chocolade en dulce de leche Chocolade moelleux Chocoladetruffels Chocoladepudding met slagroom Kaastaart met witte chocolade
Loes van Bruchem
Loes van Bruchem
2025-09-04 00:22:48
Count answers : 1
0
Parelsuiker is onmisbaar in de beroemde Luikse wafels. Deze Belgische lekkernijen danken hun unieke karakter aan de royale hoeveelheid suikerparels in het deeg. Chouquettes, die lichte en luchtige soesjes, zouden niet hetzelfde zijn zonder hun kenmerkende laagje parelsuiker. In Belgische specialiteiten zoals craquelins en cougnous komt parelsuiker volledig tot zijn recht. Zoete broden zoals brioche, cramique en cougnous profiteren van de robuustheid en hittebestendigheid van parelsuiker.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Elise Koster
Elise Koster
2025-09-03 23:13:44
Count answers : 6
0
Voor de rijstpap: 55 g suiker. Voor het roomijs: 150 g suiker. Voor de mousse: 140 g ‘kinnekessuiker’ (lichtbruine suiker of cassonade graeffe).