:

Hoe Belgische stoemp een comfortfood werd

Brent Sambo
Brent Sambo
2025-09-17 22:15:41
Count answers : 7
0
Stoemp wordt toegeschreven aan de Brabanders. In de volkskeuken, de recepten en gebruiken van de werkman die ’s middags naar huis kwam om warm te eten, is stoemp iets dagelijks. Je krijgt je vlees, aardappelen en groente samen op een bord, en met wat vleessaus plet je aardappelen en groenten dooreen. Dasjteren heet dat hier. Toen werd stoemp modieus, zelfs ‘typisch Brussels’. In alle aardappellanden kent men het fenomeen: stamppot, colcannon en trinxat worden in respectievelijk Nederland, Ierland en Andorra beschouwd als plat national.
Lola Sanders
Lola Sanders
2025-09-04 01:09:01
Count answers : 5
0
John is, apart from being a huge fan of Belgian beer, a 'stoemp' fanatic. John is nu ook fan van de Wim zijn foodshop en wild van zijn stoemp. So you see, I had no reason not to make a blog post about this potato delicacy. Stoemp is mashed potatoes with vegetables John & Bobby enjoy staying in the fair city of Bruges, and so on one of these occasions we learned them about Balls & Glory as a sort of Flemish answer to their famous fish & chips.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Vera Hermans
Vera Hermans
2025-09-04 01:06:09
Count answers : 6
0
Het antwoord is: De Belgische keuken is erg kindvriendelijk, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Gehaktballen met bloemkoolpuree Met de groeten van grootmoeder: een heerlijk bordje echte Vlaamse kost. Heb je nood aan wat comfort food? Simpele kost, dat smaakt het beste op een koude dag! Comfort food waar je het hele gezin blij mee maakt!