:

Het geheim van Belgische speculoospasta

Joost Cicilia
Joost Cicilia
2025-09-04 07:28:30
Count answers : 3
0
Less is more: we gebruiken voornamelijk pure ingrediënten die rechtstreeks van de boerderij, ver verwijderd van alle industriële processen, afkomstig zijn. En we kopen in bij lokale Belgische boeren en telers: zorgvuldig gemalen meel, echte boerenboter, onbewerkte rietsuiker, … La Confiance heeft er voor gekozen de hoeveelheid suiker in hun recepten te verminderen en de authentieke kruiden die door de overgrootvader werden gebruikt toe te voegen, zodat u een speculoos met een echte, (h)eerlijke smaak eet. La Confiance gebruikt koperen speculoosvormen om het perfecte, goudgebakken speculooskoekje te bakken en wacht net zo lang tot het deeg heeft gerust en zijn volle smaak heeft gekregen. Dit deeg wordt trouwens in kleine hoeveelheden bereid. Zo zijn er minder bewerkingen, is er meer tijd om het te laten rusten en te bakken, dit geeft meer smaak. Het resultaat is een heerlijk knapperig koekje.
Ties Verbeek
Ties Verbeek
2025-09-04 05:40:53
Count answers : 3
0
Het recept van al die koekjes is door de jaren heen enkel “geoptimaliseerd” en blijft topgeheim: slechts een handvol ingewijden kent de volledige samenstelling. Topgeheim recept De basis bestaat in ieder geval uit tarwebloem, plantaar­dige olie, suiker en een kruidenmix. De pasta van Lotus bestaat trouwens voor meer dan de helft uit koekjes die eerst gebakken en nadien worden fijngemalen.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer