:

De rol van kruiden in Belgische stoofgerechten

Féline Post
Féline Post
2025-09-24 09:46:32
Count answers : 11
0
Kruiden zoals tijm, laurier en rozemarijn voegen aromatische nuances toe die het geheel compleet maken. Kruiden zoals tijm en laurier. Kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurier geven een aromatische toets en versterken de hartige smaken.
Ninthe Erdoğan
Ninthe Erdoğan
2025-09-14 15:24:30
Count answers : 8
0
Piet bracht vlees van bij ons naar de mensen van bij ons: hij maakte voor een enthousiast publiek stoofvlees in onze foodtruck. Voor het stoofvlees 800 g rundstoofvlees 2 grote uien 250 ml water 2 tenen look 3 eetlepels bloem 100 g boter 500 ml Belgisch bruin bier 2 blaadjes laurier 2 takjes tijm 2 kruidnagels 2 bruine boterhammen 3 el mosterd peper en zout Voeg tijm, laurier en kruidnagel toe. De mosterd geeft extra smaak aan de stoverij, terwijl de boterham voor extra binding zorgt.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Kyra Coşkun
Kyra Coşkun
2025-09-04 12:23:15
Count answers : 8
0
Kaneel zorgt voor een zoete ondertoon en anijs- en korianderzaad geven je stoofvlees een vleugje frisheid. De laurier, kruidnagel en nootmuskaat doen je denken aan die ouderwetse, botermalse draadjesvleesschotels. De diepgang in deze melange komt door knoflook en komijn, terwijl de tomaat een intense smaak voor zijn rekening neemt. De laurier, kruidnagel en nootmuskaat doen je denken aan die ouderwetse, botermalse draadjesvleesschotels. Ingrediënten ui, 14% laurier, knoflook, tomaat, paprika, kaneel, 4% kruidnagel, komijn, anijszaad, 2% nootmuskaat, zwarte peper, korianderzaad, cayennepeper.