:

Hoe maak je tomatensoep nog lekkerder?

Isabelle Hussain
Isabelle Hussain
2025-09-10 03:48:43
Count answers : 4
0
Voeg de ui en de knoflook toe en fruit in 3 minuten glazig. Voeg de suiker toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met wat peper en zout. Schenkt de tomatensoep in mooie kommen en giet er een beetje slagroom in, een beetje olijfolie en garneer met een blaadje oregano.
Mees Molen
Mees Molen
2025-09-10 02:07:58
Count answers : 7
0
Voeg verse of gedroogde basilicum toe. Voeg oregano toe, maar niet te veel, want dit kan erg overheersen. Voeg zwarte peper toe, het liefst versgemalen. Voeg een snuf zout toe, maar niet te veel, want sommige tomaten zijn beter op smaak dan andere. Voeg tijm toe, verse takjes of gedroogde tijm, beiden zijn prima. Voeg rozemarijn toe, maar met mate, want het kan erg kruidig worden. Voeg chilivlokken of Hot & Spicy Kruidenmix toe voor een pittigere tomatensoep. Kies een of twee kruiden, voeg zout toe en voeg vooral ook iets pittigs toe. Ga bijvoorbeeld voor de combinatie basilicum, oregano, zout en Hot & Spicy Kruidenmix. Gebruik rijpe tomaten voor een smaakvollere soep. Fruit ui en knoflook aan in olie voor een goede basis vol smaak. Gebruik een goede bouillon, liefst een groentebouillon.

Lees ook

Hoe kan ik de zuurheid uit tomatensoep verminderen?

Bij te zure tomaten soep: een schepje appelmoes toevoegen. Voeg een snufje suiker toe om de zuurhei Lees meer

Wanneer moeten balletjes in de soep?

Doe de balletjes in de soep. Doe er de soepgroente bij en laat de soep nog 10 min. op laag vuur sta Lees meer

Norah Vink
Norah Vink
2025-09-10 01:55:31
Count answers : 4
0
Bak wat ui, knoflook en tijm in een pan en voeg daar de tomatenpuree aan toe. Doe daar wat suiker aan toe, want dit haalt het zure van de tomatenpuree weg. Doe de tomaten uit blik in een pan en voeg de groentebouillon toe. Laat dit alles even lekker inkoken en breng op smaak met peper en zout. Maak het helemaal af met een vleugje room. Doe de olie in de pan en voeg de gesneden witte ui toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit goed aan. Voeg de suiker toe en schep om. Doe het blik tomaten in de pan en voeg de groentebouillon toe. Laat dit iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Maak optioneel af met een scheutje room.
Vincent Koç
Vincent Koç
2025-09-10 01:54:48
Count answers : 9
0
Snijd de tomaten door de helft en verwijder de pitjes met je handen, het is even een werkje, maar het smaakt wel echt lekkerder. Voeg daarna pas het water en de groentebouillon toe. Breng de soep op smaak met een beetje peper of zout. Tip: als je wilt, kun je nog een beetje kookroom toevoegen of een flinke klont boter. Zo wordt de soep wat voller.

Lees ook

Wat is het geheime ingrediënt voor de lekkerste tomatensoep?

Doe de olie in de pan en voeg de gesneden witte ui toe. Laat dit op laag vuur zacht worden. Doe Lees meer

Waarom smaken mijn tomatensoepen zuur?

Want hoewel we bij een tomaat gauw denken aan die zoete smaakbommen uit Italië, is de tomaat eigenli Lees meer

Teun Frankhuizen
Teun Frankhuizen
2025-09-10 00:57:44
Count answers : 2
0
In dit tomatensoep recept worden de tomaten geroosterd in de oven, waardoor de zoete smaak uit de tomaten verder naar boven komt en de smaak van de soep veel rijker is. Paprika’s, pompoen of wortels smaken ook erg lekker in deze soep. Je voegt ze in stukken gesneden toe aan de ovenschaal en roostert ze mee met de tomaten. Dat kan absoluut. Voeg er in dit geval na het fijnmalen met de staafmixer 250 ml kookroom aan toe, verwarm nog kort en serveer. Ja, dat is aan te raden. Maak ook eens croutons van ciabatta of focaccia brood.