:

Wat is het verschil tussen tokkelroom en advocaat?

Esmée van den Pol
Esmée van den Pol
2025-09-10 13:13:35
Count answers : 5
0
Advocaat mag je dus met hele eieren maken of met alleen de dooier, het kan beide. Gebruik je het hele ei, dan wordt de advocaat wat vloeibaarder. Wil je liever een wat dikkere, stijve advocaat hebben, dan kun je ‘m beter alleen van de dooiers maken. Het verschil tussen tokkelroom en advocaat zit ‘m in het alcoholpercentage. Advocaat mag zo pas heten als het alcoholgehalte 14% bedraagt, tokkelroom zit rond de 8%. Dit verklaart natuurlijk ook waarom het zachter van smaak is.
Kyan Bosman
Kyan Bosman
2025-09-10 11:16:05
Count answers : 6
0
Tokkelroom is een soortgelijke drank als advocaat, enkel bevat het minder alcohol. Advocaat mag pas zo genoemd worden wanneer het een alcoholpercentage heeft van 14%, deze drank heeft echter 8% alcohol en krijgt daarom de naam Tokkelroom mee. De smaak is echter grotendeels hetzelfde als advocaat, iets zoeter en romiger van smaak met in de essentie dezelfde dikke inhoud die bereid is op basis van eieren, alcohol en suiker.

Lees ook

Hoe lang is zelfgemaakte advocaat houdbaar?

Omdat advocaat rauwe eieren en maar 14 procent alcohol bevat, moet je dat voorzichtiger bewaren. On Lees meer

Welke advocaat is het lekkerst?

De lekkerste Advocaat likeur vind je hier op Whisky.nl De lekkerste Advocaat drank vind je hier op Lees meer