:

Hoe maak je advocaat?

Vera Ramautar
Vera Ramautar
2025-10-03 19:46:12
Count answers : 8
0
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Meng in een grote metalen kom het vanillemerg samen met de rest van de ingrediënten. Breng een laag water aan de kook in een pan en zet de schaal erop. Verwarm al roerende met een garde het mengsel langzaam tot een temperatuur van 62 graden. Plaats de schaal in een grote bak met ijswater en laat onder af en toe roeren afkoelen. Giet de advocaat door een zeef om kleine stukjes gestolde ei eruit te halen. Giet de advocaat in een gesteriliseerde fles of pot met een wijde hals en sluit af.
Ben van der Horst
Ben van der Horst
2025-09-28 02:31:52
Count answers : 6
0
Advocaat is een alcoholische drank die officieel gemaakt wordt met eieren, suiker en brandewijn of jenever. Kan ik de wodka ook door jenever of brandewijn vervangen? Dat kan absoluut. Ik las ook in één van de reacties dat je het met liqor 43 zou kunnen maken. Hoe kan ik de advocaat romiger maken? Je zou een advocaatroom kunnen maken door 100 ml opgeklopte slagroom heel voorzichtig door het eindresultaat te spatelen. Mijn advocaat is aan de dunne kant. Om dit op te lossen kun je er eventueel wat gelatine in oplossen, maar het zou niet nodig moeten zijn als je het proces met de suikerthermometer goed gevolgd hebt.

Lees ook

Hoe lang is zelfgemaakte advocaat houdbaar?

Omdat advocaat rauwe eieren en maar 14 procent alcohol bevat, moet je dat voorzichtiger bewaren. On Lees meer

Wat is het verschil tussen tokkelroom en advocaat?

Advocaat mag je dus met hele eieren maken of met alleen de dooier, het kan beide. Gebruik je het he Lees meer

Jorn van Ochten
Jorn van Ochten
2025-09-18 05:29:39
Count answers : 10
0
Advocaat maken is ontzettend makkelijk. Wat je doet is eigeel mengen met basterdsuiker, alcohol, een snuf zout en om het extra lekker te maken: merg van een vers vanillestokje. Dit alles verwarm je tot een graad of 62-64. Dan pasteuriseert het, dikt het mengsel in en krijg je die kenmerkende advocaat. Schraap het merg uit het vanillestokje. Doe dit in ruime hittebestendige kom met de eidooiers, de alcohol, suiker en een snuf zout. Klop de eieren los met een garde en laat even staan tot de basterdsuiker zo goed als opgelost is. Zet de kom met het eimengsel op een pan met een laag water en verwarm het geheel au bain marie naar 62/64 graden terwijl je ondertussen het mengsel goed blijft doorkloppen. Als de advocaat een goede consistentie heeft zoals advocaat hoort te zijn, dan zet je de kom in het koude water en koel je het al roerend terug. Giet door een zeef en doe in een karaf of leuke fles.
Philip Köse
Philip Köse
2025-09-10 17:26:34
Count answers : 6
0
Advocaat wordt gemaakt met eidooiers, alcohol en suiker. Van oudsher wordt brandewijn of jenever gebruikt, maar wodka kan ook. Dat geeft het een zachtere smaak. Om de naam advocaat te mogen gebruiken, moet er minstens 14 procent alcohol in zitten. Robèrt van Beckhoven heeft ook een versie met normale eieren gemaakt. Hij gebruikt hiervoor hele eieren en eidooiers. Verder gaat er suiker en brandewijn in. U kunt naar smaak vanille, rum of frambozenlikeur toevoegen.

Lees ook

Welke advocaat is het lekkerst?

De lekkerste Advocaat likeur vind je hier op Whisky.nl De lekkerste Advocaat drank vind je hier op Lees meer

Hoe lang blijft een advocaat likeur goed?

Omdat advocaat rauwe eieren en maar 14 procent alcohol bevat, moet je dat voorzichtiger bewaren. Ong Lees meer

Thomas van Emmelen
Thomas van Emmelen
2025-09-10 14:55:04
Count answers : 12
0
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe eidooiers, suiker, zout in een hittebestendige kom en voeg ook het vanillestokje en -merg toe. Roer goed door elkaar, voeg wodka toe en verwarm al roerend au bain-marie tot 62°C. Plaats de kom vervolgens in een kom met ijswater om het kookproces te stoppen. Blijf even roeren tot de advocaat enigszins is afgekoeld. Schenk op een bord. Laat afkoelen in de koelkast.