:

Hoe maak je advocaat?

Philip Köse
Philip Köse
2025-09-10 17:26:34
Count answers : 3
0
Advocaat wordt gemaakt met eidooiers, alcohol en suiker. Van oudsher wordt brandewijn of jenever gebruikt, maar wodka kan ook. Dat geeft het een zachtere smaak. Om de naam advocaat te mogen gebruiken, moet er minstens 14 procent alcohol in zitten. Robèrt van Beckhoven heeft ook een versie met normale eieren gemaakt. Hij gebruikt hiervoor hele eieren en eidooiers. Verder gaat er suiker en brandewijn in. U kunt naar smaak vanille, rum of frambozenlikeur toevoegen.
Thomas van Emmelen
Thomas van Emmelen
2025-09-10 14:55:04
Count answers : 5
0
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe eidooiers, suiker, zout in een hittebestendige kom en voeg ook het vanillestokje en -merg toe. Roer goed door elkaar, voeg wodka toe en verwarm al roerend au bain-marie tot 62°C. Plaats de kom vervolgens in een kom met ijswater om het kookproces te stoppen. Blijf even roeren tot de advocaat enigszins is afgekoeld. Schenk op een bord. Laat afkoelen in de koelkast.

Lees ook

Hoe lang is zelfgemaakte advocaat houdbaar?

Omdat advocaat rauwe eieren en maar 14 procent alcohol bevat, moet je dat voorzichtiger bewaren. On Lees meer

Wat is het verschil tussen tokkelroom en advocaat?

Advocaat mag je dus met hele eieren maken of met alleen de dooier, het kan beide. Gebruik je het he Lees meer