:

Is chocoladesaus hetzelfde als gesmolten chocolade?

Kyan Karaca
Kyan Karaca
2025-09-19 11:46:12
Count answers : 6
0
Je kunt ze wel gebruiken voor gesmolten chocolade, maar je moet dan wel blijven roeren als je het niet in een warm waterbadje verhit. Bij een chocoladesaus zoals in mijn filmpje hierboven kan je dus wel gewoon melk - of een andere soort gebruiken, maar het zou dan weer te zoet worden. Meestal wordt pure chocolade gebruikt omdat dit bij het smelten het meest hittebestendig is. Vooral witte- en melkchocolade verbranden snel omdat ze zeer snel smelten.
Renske van Doorn
Renske van Doorn
2025-09-12 04:43:18
Count answers : 11
0
Chocoladesaus is niet hetzelfde als gesmolten chocolade. Gesmolten chocolade kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, zoals dipsaus of glazuur. Chocoladesaus is meestal een speciale saus gemaakt van chocolade, suiker en melk of room, terwijl gesmolten chocolade gewoon pure chocolade is die is verhit tot een vloeibare staat.

Lees ook

Hoe maak je chocoladesaus?

Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roere Lees meer

Kun je zelfgemaakte chocoladesaus bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product 3maandenin de vriezer. Bewaaradvies voor dit geopende produc Lees meer