:

Hoe maak je chocoladesaus?

Nick Nollee
Nick Nollee
2025-09-29 20:43:58
Count answers : 11
0
Chocoladesaus maken met 2 ingrediënten Breng de slagroom aan de kook. Haal van het vuur af en smelt de chocolade erin. Roer de saus goed door. Serveer de saus (lauw)warm. De saus kan van tevoren gemaakt worden en au bain-marie of in de magnetron weer worden opgewarmd. Chocoladesaus maken met melk Doe het cacaopoeder met de suiker in een steelpan en roer door elkaar. Voeg de melk toe en roer alles goed door. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de extra pure chocolade toe. Roer de saus goed door. Serveer de saus (lauw)warm. Maak je de chocoladesaus verder van tevoren? Je kunt de saus au bain-marie of in de magnetron opwarmen, hij wordt dan ook weer vloeibaarder.
Sam Akin
Sam Akin
2025-09-24 17:35:10
Count answers : 9
0
Breng de melk aan de kook in een steelpannetje en voeg de chocolade, een klontje boter en de suiker toe. Roer goed. Neem het pannetje van het vuur als de chocolade volledig gesmolten is. Klop de eierdooier los en roer deze onder de chocoladesaus.

Lees ook

Kun je zelfgemaakte chocoladesaus bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product 3maandenin de vriezer. Bewaaradvies voor dit geopende produc Lees meer

Hoe maak je chocoladesaus die hard wordt?

De saus wordt wel hard als hij afkoelt. Doe de saus in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pa Lees meer

Joost Cicilia
Joost Cicilia
2025-09-12 03:40:59
Count answers : 7
0
Neem een sauspannetje en smelt daarin de boter. Voeg daarna de melk en de suiker toe. Laat op een laag pitje langzaam warm worden en roer door de melk. Blijf dit doen tot de suiker helemaal is gesmolten. Probeer de melk niet te laten koken. Breek de chocolade in stukjes en hak ze zo fijn mogelijk. Doe de snippers bij de melk en smelt de chocolade al roerende tot er een mooie en gladde chocoladesaus ontstaat. Zet apart in het pannetje, zodat de saus een beetje warm blijft. Je kunt deze saus ook in een afgedekt in de koelkast bewaren, zo blijft ‘ie wel twee maanden goed.
Dex van de Veen
Dex van de Veen
2025-09-12 01:56:49
Count answers : 9
0
Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot deze is gesmolten. Voeg als laatst de boter toe. Roer wederom tot dit gesmolten is en de saus een mooie egale kleur heeft.

Lees ook

Hoe kan ik chocoladesaus vloeibaar houden?

Kies altijd chocolade met de juiste vloeibaarheid: een vloeibaarheid van drie druppels is ideaal. Vo Lees meer

Hoe maak je vloeibare chocolade dunner?

Gebruik een olie zonder toegevoegde smaak of aroma zodat je de smaak van het toetje niet aanpast. Ko Lees meer