:

Hoe maak je chocoladesaus?

Joost Cicilia
Joost Cicilia
2025-09-12 03:40:59
Count answers : 5
0
Neem een sauspannetje en smelt daarin de boter. Voeg daarna de melk en de suiker toe. Laat op een laag pitje langzaam warm worden en roer door de melk. Blijf dit doen tot de suiker helemaal is gesmolten. Probeer de melk niet te laten koken. Breek de chocolade in stukjes en hak ze zo fijn mogelijk. Doe de snippers bij de melk en smelt de chocolade al roerende tot er een mooie en gladde chocoladesaus ontstaat. Zet apart in het pannetje, zodat de saus een beetje warm blijft. Je kunt deze saus ook in een afgedekt in de koelkast bewaren, zo blijft ‘ie wel twee maanden goed.
Dex van de Veen
Dex van de Veen
2025-09-12 01:56:49
Count answers : 6
0
Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot deze is gesmolten. Voeg als laatst de boter toe. Roer wederom tot dit gesmolten is en de saus een mooie egale kleur heeft.

Lees ook

Kun je zelfgemaakte chocoladesaus bewaren?

Wil je hem langer bewaren? Laat hem dan volledig afkoelen en bewaar daarna afgedekt in de koelkast. Lees meer

Hoe maak je chocoladesaus die hard wordt?

De saus wordt wel hard als hij afkoelt. Doe de saus in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pa Lees meer