:

Hoe maak je vloeibare chocolade dunner?

Femke Janssen
Femke Janssen
2025-10-08 12:18:31
Count answers : 5
0
Hoe vloeibaarder uw chocolade, hoe dunner en knapperiger de schelp zal zijn. Chocolade met een hogere vloeibaarheid is beter voor moulures met veel details, maar u zult uw moulure 2 of 3 keer moeten vullen met chocolade. Als u chocolade met de juiste vloeibaarheid gebruikt, bespaart u ook tijd: u kunt grote moulures in één keer gieten met minder vloeibare chocolade.
Gijs van Grinsven
Gijs van Grinsven
2025-09-29 09:53:20
Count answers : 6
0
Je kunt chocola en candy melts verdunnen met zonnebloemolie, cacaoboter of mycryo. Cacaoboter is in verschillende vormen te verkrijgen. Als kleine harde stukjes maar ook als poedervorm, dat noem je mycryo. Doordat het een poeder is lost het heel erg snel op en is je chocola supersnel verdund. Let wel op dat je niet te veel toevoegt, dit veranderd de structuur en zorgt ervoor dat de chocolade of candy melts minder goed uitharden. Bij zonnebloemolie lijkt die structuur juist al bij een kleine hoeveelheid te veranderen. Je kunt dit in verschillende webshops kopen, bijvoorbeeld taartdecoratie winkels of webshops die gericht zijn op chocolade en bonbons.

Lees ook

Hoe maak je chocoladesaus?

Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roere Lees meer

Kun je zelfgemaakte chocoladesaus bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product 3maandenin de vriezer. Bewaaradvies voor dit geopende produc Lees meer

Imke Ariens Ansems
Imke Ariens Ansems
2025-09-21 18:35:41
Count answers : 5
0
Als chocola te heet wordt, krijg je een korrelige smurrie waar niets meer mee te beginnen valt. Het veiligste methode is nog au bain-marie, dus in een kom op een steelpan met daarin een laagje zacht kokend water. Zelf gebruik ik meestal de magnetron, maar let op: dan moet je wel elke 15 à 30 seconden roeren. Stop als je nog een paar bonkjes ziet, met flink roeren smelten die vanzelf. Smelt chocola zoals hierboven beschreven en doe in een klein tuutje. Knip een klein puntje af en spuit dan naar dit voorbeeld een streepjesdenneboom op een stevig, doorzichtig plastic vel.
Renske van Doorn
Renske van Doorn
2025-09-12 06:02:02
Count answers : 11
0
Gebruik een olie zonder toegevoegde smaak of aroma zodat je de smaak van het toetje niet aanpast. Kokos- en canolaolie werken hier goed voor, en kokosolie heeft in het bijzonder een fijne textuur in de mond. Begin door maar een klein beetje olie of boter in te mengen, en voeg vervolgens meer toe indien dat nodig is. Paramount crystals zijn gemaakt uit plantenoliën, en zijn populair onder professionele bakkers omdat ze effectief en makkelijk te gebruiken zijn. Probeer ongeveer 5 g paramount crystals toe te voegen voor elke 240 ml chocolade. Bovendien kan je melk toevoegen, begin met ongeveer een dopje vol melk, en voeg vervolgens meer toe indien nodig. Zorg er alleen wel voor dat je de melk verwarmt tot ongeveer dezelfde temperatuur als dat de chocolade heeft voor je het toevoegt; anders zal de chocolade korrelig worden.

Lees ook

Hoe maak je chocoladesaus die hard wordt?

De saus wordt wel hard als hij afkoelt. Doe de saus in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pa Lees meer

Hoe kan ik chocoladesaus vloeibaar houden?

Kies altijd chocolade met de juiste vloeibaarheid: een vloeibaarheid van drie druppels is ideaal. Vo Lees meer