:

Kun je zelfgemaakte chocoladesaus bewaren?

Jelte Hekker
Jelte Hekker
2025-10-05 13:40:18
Count answers : 2
0
Bewaar de chocoladesaus in een afgesloten potje of flesje in de koelkast. Verwarm de portie die je nodig hebt in een pannetje, maar laat de saus niet meer koken want dan wordt de saus te bitter.
Lise Scholten
Lise Scholten
2025-10-01 21:22:35
Count answers : 5
0
De saus is nu klaar. Je kunt hem gelijk gebruiken, maar ook bewaren. In een afgesloten verpakking in de koelkast 1 week houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden. Eenmaal afgekoeld is deze saus niet meer vloeibaar trouwens, maar dat los je eenvoudig op door de gewenste hoeveelheid weer even te verwarmen.

Lees ook

Hoe maak je chocoladesaus?

Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roere Lees meer

Hoe maak je chocoladesaus die hard wordt?

De saus wordt wel hard als hij afkoelt. Doe de saus in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pa Lees meer

Kyan Bakker
Kyan Bakker
2025-09-22 15:50:03
Count answers : 3
0
Beide sauzen worden tijdens het afkoelen dikker, zeker als ze in de koelkast staan. Door de saus weer op te warmen wordt deze weer vloeibaar. Maak iets meer chocoladesaus dan je nodig hebt en vries het in. Zo heb je altijd een voorraadje in huis. De saus kan van tevoren gemaakt worden en au bain-marie of in de magnetron weer worden opgewarmd. Maak je de chocoladesaus verder van tevoren. Je kunt de saus au bain-marie of in de magnetron opwarmen, hij wordt dan ook weer vloeibaarder.
Benjamin Nieuwstraten
Benjamin Nieuwstraten
2025-09-12 03:12:46
Count answers : 5
0
Bewaaradvies voor dit geopende product 3maandenin de vriezer. Bewaaradvies voor dit geopende product houdbaarin de koelkast. Bewaaradvies voor dit geopende product houdbaarin de koelkast in de keukenkast. Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan. Bewaar in de originele verpakking of zet goed afgesloten in de koelkast.

Lees ook

Hoe kan ik chocoladesaus vloeibaar houden?

Kies altijd chocolade met de juiste vloeibaarheid: een vloeibaarheid van drie druppels is ideaal. Vo Lees meer

Hoe maak je vloeibare chocolade dunner?

Gebruik een olie zonder toegevoegde smaak of aroma zodat je de smaak van het toetje niet aanpast. Ko Lees meer

Ruben Schagen
Ruben Schagen
2025-09-12 01:52:11
Count answers : 6
0
Wil je hem langer bewaren? Laat hem dan volledig afkoelen en bewaar daarna afgedekt in de koelkast. Tijdens het opstijven wordt de chocoladesaus dikker en verandert hij in pudding. Om hem weer vloeibaar te maken, warm je hem op in een pannetje op laag vuur, of afgedekt in de magnetron.