:

Hoe kan ik chocoladesaus vloeibaar houden?

Ashley Bos
Ashley Bos
2025-09-21 07:15:54
Count answers : 7
0
Geen probleem hoor zo'n kant en klaar flesje chocolade warmen. Het blijft dan ook vloeibaar. Wij piepen het altijd op in de magnetron. (Wel eerst even in een schaaltje doen, en niet te heet en te lang, beter nog een paar seconde erbij dan te veel want dan kookt het over en moet je de magnetron poetsen) Met chocoladefontein doen we er ook nog wat olie bij blijft het lekker lang vloeibaar Ik heb pas een vloeibare chocoladesaus gemaakt van 130 gram pure chocolade en 100 ml melk. De chocolade laten smelten in de warme melk, op een laag vuurtje houden tot alles gesmolten is, goed roeren en klaar. Een flesje Blue Band Finesse voor Koken warm maken (tot aan het kookpunt) en dan 250 gram verbrokkelde pure chocolade erbij doen, goed roeren tot een gladde chocolade saus ontstaat. Pure chocolade in stukken breken en au bain marie verwarmen, je weet wel, een schaal in een pan heet water ;-). Over het ijs gieten en direct serveren.
Dylan Grinwis Plaat Stuitjes
Dylan Grinwis Plaat Stuitjes
2025-09-12 03:35:18
Count answers : 6
0
Kies altijd chocolade met de juiste vloeibaarheid: een vloeibaarheid van drie druppels is ideaal. Volg de voorgestelde kooktemperaturen om een perfecte chocoladesaus te maken: heerlijk romig met een rijke smaak en een diepe kleur. Serveer ze op een temperatuur van 35 °C.

Lees ook

Hoe maak je chocoladesaus?

Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roere Lees meer

Kun je zelfgemaakte chocoladesaus bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product 3maandenin de vriezer. Bewaaradvies voor dit geopende produc Lees meer