:

Hoe maak je chocoladesaus die hard wordt?

Melissa Boer
Melissa Boer
2025-10-11 17:28:14
Count answers : 4
0
Smelt dus een halve cup van die kokosolie in een steelpan. Als ongeveer de helft van de kokosolie is gemolten en er een laagje olie op de bodem van de steelpan ligt, doe je de stukjes chocolade erbij. Ook de chocolade gaat nu lekker smelten. Zodra de kokosolie helemaal gesmolten is, moet je het vuur uit doen. Schenk het chocolademengseltje in het potje, dat je al op tafel hebt staan. Laat je chocoladesaus na afloop op het aanrecht afkoelen. Het zal stollen en hard worden.
Berat Aslan
Berat Aslan
2025-10-06 01:28:41
Count answers : 8
0
Smelt de kokosolie au bain marie. Voeg de chocoladedruppels of gebroken reep chocolade toe. Blijf roeren totdat alle chocolade is opgelost.

Lees ook

Hoe maak je chocoladesaus?

Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roere Lees meer

Kun je zelfgemaakte chocoladesaus bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product 3maandenin de vriezer. Bewaaradvies voor dit geopende produc Lees meer

Ceylin Martena van Burmania Vegilin van Claerbergen
Ceylin Martena van Burmania Vegilin van Claerbergen
2025-09-30 18:43:59
Count answers : 6
0
In een hittebestendig schaaltje meng je de chocolade en de kokosolie. Verwarm 30 seconden in de magnetron, roer goed door, en dan weer 30 seconden, roeren, totdat het mengsel mooi gesmolten is. Je kunt dit natuurlijk ook au bain-marie doen. Zet opzij om af te koelen en giet daarna over ijs.
Siem Aksoy
Siem Aksoy
2025-09-25 11:05:40
Count answers : 7
0
Doe het water met de suiker en het zout in een steelpan en breng aan de kook. Breek de chocolade in stukken en doe in een hittebestendige kom. Schenk het kokende suikerwater op de chocolade en laat 2 min. staan. Roer met een garde tot een gladde saus. Zet de staafmixer erin en mix glad en glanzend. De saus wordt wel hard als hij afkoelt. Doe de saus in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water. Laat de saus zo au bain-marie onder af en toe roeren smelten.

Lees ook

Hoe kan ik chocoladesaus vloeibaar houden?

Kies altijd chocolade met de juiste vloeibaarheid: een vloeibaarheid van drie druppels is ideaal. Vo Lees meer

Hoe maak je vloeibare chocolade dunner?

Gebruik een olie zonder toegevoegde smaak of aroma zodat je de smaak van het toetje niet aanpast. Ko Lees meer

Ceylin Scheffers
Ceylin Scheffers
2025-09-12 04:31:38
Count answers : 6
0
Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot deze is gesmolten. Voeg als laatst de boter toe. Roer wederom tot dit gesmolten is en de saus een mooie egale kleur heeft. De saus is nu klaar. Eenmaal afgekoeld is deze saus niet meer vloeibaar trouwens, maar dat los je eenvoudig op door de gewenste hoeveelheid weer even te verwarmen.
Tessa Kuiper
Tessa Kuiper
2025-09-12 02:45:57
Count answers : 8
0
De saus wordt wel hard als hij afkoelt. Doe de saus in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water. Laat de saus zo smelten.

Lees ook

Is chocoladesaus hetzelfde als gesmolten chocolade?

Chocoladesaus is niet hetzelfde als gesmolten chocolade. Gesmolten chocolade kan voor verschillende Lees meer

Kun je chocoladesaus invriezen?

Teveel gemaakt. Geen probleem, je kunt het invriezen en hergebruiken, maar hoe verser hoe beter. Z Lees meer