:

Wat is Brusselse stoemp?

Stan Verbeek
Stan Verbeek
2025-09-13 23:39:20
Count answers : 4
0
Stoemp is een typisch armemensengerecht. De benaming ‘stoemp’ komt van het werkwoord stoempen, een dialectwoord voor stampen. Stoemp was dus eerder een serveerwijze dan een echt gerecht. Stoemp is grover van structuur dan puree. Stoemp met verse worst is een echt Brussels volksgerecht.
Colin Hexspoor
Colin Hexspoor
2025-09-13 23:13:11
Count answers : 4
0
Stoemp is een klassiek onderdeel van het Belgisch culinair erfgoed. Stoemp is een unieke textuur en geschiedenis. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de keuken van de eenvoudige mens en is waarschijnlijk afkomstig uit Nederland, waar de beroemde aardappelvariëteit Bintje werd ontwikkeld. Die aardappel vormt dan ook de basis van een echte stoemp. De naam ‘stoemp’ komt van het dialectwoord stoempen, wat ‘stampen’ of ‘pletten’ betekent.

Lees ook

Wat zijn stoemp-worsten?

library.no_preview_available Lees meer

Wat is een Stoemp?

Stoemp is a Flemish dish, found in Belgium, Northern France and the Netherlands, of pureed or mashed Lees meer

Thijs de Vos
Thijs de Vos
2025-09-13 20:14:02
Count answers : 5
0
Stoemp is een typisch armemensengerecht. Stoemp vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in Nederland, de bakermat van de meest geschikte stoempaardappel, het bintje. Stoemp was dus eerder een serveerwijze dan een echt gerecht. Aardappelen vormen de basis van elke stoemp. Stoemp serveer je nooit niet alleen