:

Kun je ijsblokjes maken van koffie?

Isis de Bruijn
Isis de Bruijn
2025-10-26 10:14:20
Count answers : 3
0
Stap 1: Zet een pot sterke koffie met een hoge dosering op snelfilter en laat deze op kamertemperatuur komen. Stap 2: Vul een ijsblokjes vorm met de koffie en plaats deze gedurende drie tot vier uur in de vriezer. Stap 3: Vul een glas volledig met de koffie-ijsklontjes en schenk er melk overheen. Stap 4: Voeg een scheutje Monin Siroop Coco toe aan de ijskoffie, plaats een rietje in het glas en roer goed door.
Aaron Matthews
Aaron Matthews
2025-10-14 06:00:46
Count answers : 8
0
Meng het water met de oploskoffie en breng het aan de kook. Laat de koffie iets afkoelen en giet hem in de ijsblokjesvorm. Laat de ijsblokjes minstens 3 uur bevriezen.

Lees ook

Hoe maak je een granité?

Om zelf granita te maken heb je 400 ml vloeibare basis, suiker naar smaak en eventueel een keukenmac Lees meer

Wat zit er in granita?

Granita is een Italiaans dessert op basis van suiker, water en smaakmakers. Het nagerecht is kenmer Lees meer

Merle van der Maath
Merle van der Maath
2025-10-09 15:35:55
Count answers : 5
0
Je kunt ijsblokjes maken van koffie. Voor koffie-ijsblokjes bestaat een enorm makkelijk recept, waarmee je snel de origineelste én lekkerste ijskoffie serveert. Waar wacht je nog op? Ben je toe aan variatie? Maak dan ook ijsblokjes met melk, een plantaardig alternatief hiervoor of met jouw favoriete siroop. Dat doe je gewoon op eenzelfde wijze als hierboven staat beschreven. Siropen bevriezen niet zo goed, dus voeg nog een beetje warm water toe aan de ijsblokjesvorm. Zet de koffie en laat deze vervolgens zo’n 10 tot 15 minuten afkoelen. Giet de koffie in de ijsblokjesvorm en zet deze een paar uur, of liever een nacht, in de vriezer.
Casper Saxo
Casper Saxo
2025-10-03 03:27:48
Count answers : 3
0
Ja, dat kan. Vind je dat je ijskoffie al snel ietwat waterig wordt door de gesmolten ijsblokjes? Dan kan je proberen om zelf koffie-ijsblokjes te maken en deze aan je drankje toe te voegen. Zet hiervoor flink wat sterke koffie, zoals espresso. Laat de koffie goed afkoelen en giet de afgekoelde koffie in een ijsblokjesvorm. Laat circa twee uur invriezen en voeg deze ijsklontjes vlak voor serveren toe.

Lees ook

Hoe maak je een koffie scrub?

Je mengt gewoon alles met elkaar. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je vooraf even de klontjes Lees meer

Hoe maak je koffie ijsblokjes?

Zet de koffie met het koffiecupje en het water. Voeg de suiker toe, roer door en laat iets afkoelen. Lees meer

Tijn Abdi
Tijn Abdi
2025-09-28 14:39:15
Count answers : 6
0
Ja, je kunt ijsblokjes maken van koffie. Om ijsblokjes van koffie te maken, moet je eerst de vorm voor je ijsklontjes goed schoonmaken. Vervolgens schenk je de vorm vol met koffie en leg je de koffie-ijsklontjes voor ongeveer drie tot vier uur in de vriezer. Je kunt ze tot wel twee weken bewaren. Je kunt voor meer creamy ijsklontjes wat melk toevoegen. Nog een tip voor als je snel je ijsklontjes nodig hebt: gebruik cold brew voor de koffie-ijsklontjes.
Thomas de Ruiter
Thomas de Ruiter
2025-09-15 07:11:08
Count answers : 5
0
Je kunt naar wens suiker of een siroop toevoegen, ik vind het in een ijskoffie wel lekkerder als er iets van zoet in zit. Uiteraard kun je ook kokosbloesemsuiker of een andere suikervervanger. Je kunt ijsblokjes van koffie maken door sterke koffie te maken en deze af te laten koelen in de koelkast of door het toevoegen van voldoende ijsklontjes. Vul een glas voor driekwart met ijsklontjes. Voeg een schepje suiker of een klein scheutje suikersiroop toe. Zet een sterke espresso op het ijs. Voeg een scheut melk toe. Roer even door en serveer je ijskoffie meteen.

Lees ook

Hoe eet je granita?

Je kan de zelfgemaakte granita een week lang in een luchtdicht bakje bewaren, nadat je ze met een vo Lees meer

Hoe maak je granizado?

Nou, je begrijpt het al: alle ingredienten door elkaar mengen en in de plastic bekertjes gieten. Eén Lees meer

Jennifer Kuipers
Jennifer Kuipers
2025-09-15 01:57:58
Count answers : 8
0
Je kunt ijskoffie maken zonder ijs. Zet dan de koffie zodra die is afgekoeld in de koelkast om helemaal koud te worden: ten minste 1 uur. Of: giet eventueel in een afsluitbaar bakje en zet een kwartiertje in de vriezer. Giet er dan koude melk bij, of een plantaardig alternatief voor melk, en voilá: een ijskoude koffie zonder ijs.