:

Het verhaal achter Belgische kaneelkoekjes

Sil Akin
Sil Akin
2025-09-16 20:37:53
Count answers : 8
0
Het verhaal achter Belgische kaneelkoekjes is niet specifiek beschreven in de gegeven tekst.
Lex Verwoert
Lex Verwoert
2025-09-16 16:29:19
Count answers : 2
0
Een bastognekoek is een koekje van zelfrijzend bakmeel, suiker, kandijstroop, eidooier en boter. Voor de smaak is er nog kaneel en kruidnagel in verwerkt. De smaak lijkt wat op die van speculoos. Varianten zijn Bastogne Original, Bastogne Mini en Bastogne Duo met amandel- en vanillesmaak. Omdat het koekje relatief hard en "rotsachtig" was, dacht bakker Paul Parein in 1952 aan deze stad. De structuur van het koekje doet denken aan de ruwe heuvels van de Ardennen.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer