:

Het geheim van Belgische tomatensoep

Wessel van der Laan
Wessel van der Laan
2025-09-28 04:49:31
Count answers : 11
0
Niet te dun, maar ook niet te dik Het geheim van een goede soep zit hem naast de smaak ook in de textuur. Je wilt immers geen saus eten! Is je soep te dik, doe er dan wat extra bouillon bij. Het voordeel van soep is dat het uitzicht van je producten geen belang meer heeft. Overrijpe tomaten of courgettes die er wat minder vers uitzien kan je dus nog perfect gebruiken! Ook restjes die je anders zou weggooien, zijn vaak prima te gebruiken in een soep. Gebruik rijpe producten en restjes Groenten en fruit alleen zijn vaak niet krachtig genoeg om een soep voldoende smaak te geven. Je hebt dus een basis nodig en dat is de bouillon. Proef dus tijdens het koken constant van je soep en kruid bij waar nodig. Vermijd zure of zoete soep Een goede soep combineert verschillende smaken en is niet extreem zoet of zuur.
Adam van den Berg
Adam van den Berg
2025-09-16 20:49:48
Count answers : 7
0
Het geheim voor de beste tomatensoep is: hou het simpel. Het is echt niet nodig om tal van kruiden toe te voegen, er zit al genoeg smaak aan de tomaten. Je hebt dus niets bijzonders nodig. Die geweldige smaak krijg je door te kiezen voor beste ingrediënten.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer