Waarom Belgische pannenkoeken zo geliefd zijn

Tijs Janssen
2025-09-16 22:29:18
Count answers
: 3
De basis ingrediënten bestaan uit melk, eieren en bloem.
De pannenkoek werd zo populair dat Shakespear het minimaal vier keer noemende in twee van zijn stukken.
In de middel eeuwen en de moderne Christelijke periode, vooral in Groot Brittannië, werden pannenkoeken gebakken om eieren op te maken voordat het vasten voor Pasen begon.
De pannenkoek werd ook steeds vaker gebruikt bij speciale gelegenheden.
Tijdens de middel eeuwen begon de koek steeds meer te lijken op de modernere variant die we allemaal wel kennen.
In Scandinavische landen wordt de pannenkoek vaak gegeten met slagroom en een fruit jam.
In Zweden kennen ze verschillende soorten, soms gebakken, soms gefrituurd.
De pannenkoek werd steeds meer tot een culinaire lekkernij gemaakt bij de restaurants van het Brabants Pannenkoeken genootschap.
De geschiedenis van de pannenkoek blijft niet beperkt tot Europa en Amerika.
Maar hier in Brabant bakken we natuurlijk de lekkerste pannenkoeken.