:

Waarom Belgische chocoladekoekjes zo populair zijn

Dean Wooning
Dean Wooning
2025-09-17 00:56:02
Count answers : 8
0
Het bedrijf werkt enkel met de beste ingrediënten: pure boter, echte Belgische chocolade, verse scharreleieren en amandelen uit Valencia. Het geheim achter dit recept is kwalitatieve, natuurlijke ingrediënten, geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en geen bewaarmiddelen.
Nikki van de Pol
Nikki van de Pol
2025-09-16 23:11:54
Count answers : 2
0
Wat deze koekjes zo onweerstaanbaar maakt, is de combinatie van texturen én smaken. Het zijn koekjes die net zo goed thuis horen op een chique high tea als op een lazy zondagmiddag met een grote mok koffie. De combinatie van krokant, romig én chocolade maakte het al snel een absolute publiekslieveling. Zó populair zelfs, dat de bakker het al snel niet meer in z’n eentje aankon. Wat begon als een lokale lekkernij is inmiddels uitgegroeid tot een nationaal icoon. Het is zelfs erkend als een officieel West-Vlaams streekproduct. En als je het ons vraagt: volkomen terecht.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Yassin van der Ven
Yassin van der Ven
2025-09-16 22:44:50
Count answers : 3
0
Zij zijn superfans en het koekje is super populair in de Verenigde Staten. Een kwart van alle speculoosjes worden daar verkocht. In de jaren ’90 krijgen alle reizigers op Amerikaanse vliegtuigen een gratis koekje aan boord.