:

Hoe Belgische amandeltaart een klassieker werd

Niels Kramer
Niels Kramer
2025-09-17 05:51:32
Count answers : 5
0
Al sinds het interbellum is dit een wijd verspreide en geliefde lekkernij. Van de kust over Antwerpen tot Oud-Rekem in Limburg: de misérable wordt overal gebakken.
Stef Koning
Stef Koning
2025-09-17 01:51:07
Count answers : 5
0
De Torta Caprese is een klassiek Napolitaans recept wat van origine van het eiland Capri komt. Omdat het met amandelmeel gemaakt wordt, is het al van nature glutenvrij.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer