:

Waarom Belgische stoemp een troostgerecht is

Robin Boer
Robin Boer
2025-09-17 06:00:48
Count answers : 2
0
Stoemp is een typisch armemensengerecht. Stoemp was dus eerder een serveerwijze dan een echt gerecht. Stoemp serveer je nooit niet alleen Want een beetje pit in ’t leven mag nooit ontbreken Stoemp is synoniem voor die heerlijke familiemomenten waarbij iedereen gezellig rond tafel verzamelde en zich à volonté bediende van een portie stoemp de Belgique.
Ruben Schagen
Ruben Schagen
2025-09-17 05:46:04
Count answers : 3
0
Stoemp is dan ook een van hun nationale gerechten. Een geslaagde stoemp is een dikke soep met worst of ander vlees. De hutsepot leek in de verste verte niet op hutspot, het bekende gerecht van geprakte peen & ui. De reden: tijdens Leidens Ontzet was de aardappel in onzecontreien nog niet gesignaleerd. Toen de aardappel op ons menu verscheen, kon het grote prakken beginnen. Dit was het moment dat de Hollanders en Vlamingen culinair uit elkaar groeiden. De Vlaming bleef zijn hutsepot trouw en zet deze tot op de dag van vandaag als stoemp op tafel.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Amina Sahin
Amina Sahin
2025-09-17 03:42:17
Count answers : 3
0
Als er één gerecht uit onze keuken het etiket comfort food verdient, dan zijn het wel de stoofpotjes.