:

De rol van melk in Belgische desserts

Bram Blom
Bram Blom
2025-10-08 00:31:02
Count answers : 10
0
De term ‘roomijs’ geeft al aan dat room gemengd wordt met suiker, eigelen en melk. Volle melk, vloeibare room, suiker en een vanillestokje: meer heb je niet nodig om roomijs te maken dat perfect samengaat met je tarte tatin of moelleux. Italiaanse gelato is minder vet dan de meeste ijssoorten, maar net romiger, zachter en gladder. Ook dit ijs bestaat uit melk, suiker, eigelen en vers fruit.
Lorenzo van der Heyden
Lorenzo van der Heyden
2025-09-25 16:49:03
Count answers : 11
0
Dulce de leche maken is eigenlijk een stukje magie. Je tovert een blik gezoete, gecondenseerde melk om tot een blik vol met dulce de leche, en dat zonder het blik te openen! Je kunt deze karamelpasta dan ook prima op een boterham, scone of pannenkoek smeren. Kan ik het ook met gecondenseerde kokosmelk maken? Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar een Laura’s Bakery lezer heeft in een reactie laten weten dat het haar gelukt is met gezoete gecondenseerde kokosmelk.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Koen Zowran von Ranzow
Koen Zowran von Ranzow
2025-09-17 07:46:17
Count answers : 4
0
Melk is niet alleen de basis van veel zuivelproducten. Het is in de Belgische keuken ook een haast onmisbaar basisproduct. Van een glas melk bij het ontbijt of verwerkt in een dessert of een saus… Van melk kun je op elk moment van de dag genieten. Melk en gerechten met melk hebben al een lange geschiedenis en maken deel uit van ons culinair DNA. Denk maar aan bereidingen zoals zoetemelksaus, tatjespap met een gepocheerd ei, rijstpap… Wist je bijvoorbeeld dat het eerste recept voor rijstpap uit onze regio dateert uit 1514?