:

Het verhaal achter Belgische vanillepudding

Fay Dogan
Fay Dogan
2025-09-17 09:04:17
Count answers : 3
0
Saroma is een poeder voor het bereiden van instantpudding met koude melk. Het werd in Nederland vanaf eind jaren 1950 vervaardigd door het Rotterdamse bedrijf Van Nelle, dat er mee begon in het kader van uitbreiding van haar portefeuille aan producten. Saroma werd door Van Nelle ook in België op de markt gebracht. Sinds 2002 wordt het puddingpoeder door het Duitse bedrijf Dr. Oetker in Nederland als Kloppudding verkocht en in België als Saroma.
Carlijn Brouwer
Carlijn Brouwer
2025-09-17 07:40:56
Count answers : 3
0
Dit is een soort pudding dat men vaak in vrije grote verpakkingen aanbiedt. In België kan je ook wel pudding terugvinden, meestal dan in individuele verpakkingen. Marktonderzoek heeft uitgewezen dat individuele verpakkingen hier beter verkopen dan de gezinsverpakkingen.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Sara van Loon
Sara van Loon
2025-09-17 06:07:50
Count answers : 2
0
Waar begint het verhaal van de enige echte Belgische puddingsmaak. In onze keuken, aan het begin van de vorige eeuw. Het verhaal van Imperial vandaag wil vertellen, heeft geen woorden meer nodig: die typische geur van vanille, een hap die je zo terug meeneemt naar je kindertijd en voilà, een lach die alles zegt.