:

Waarom Belgische mosselen met friet een traditie is

Owen Dijkstra
Owen Dijkstra
2025-09-25 03:07:04
Count answers : 10
0
Het wordt als het nationale gerecht van België beschouwd. Dat moules-frites geldt als nationaal gerecht van België, uit zich ook in de kunst. Het gerecht bestaat uit mosselen gekookt in gezouten water met groenten en een portie friet. In België worden de mosselen in de mosselpot waarin ze zijn bereid geserveerd met de frieten ernaast. Per persoon wordt hierbij gemiddeld anderhalve kilo mosselen opgediend.
Sjoerd Peeters
Sjoerd Peeters
2025-09-17 10:15:41
Count answers : 5
0
Moules-frites is het Belgisch nationaal gerecht. Mosselen worden gegeten vanaf de maand juli tot en met april. In vele Belgische families wordt het op 21 juli geserveerd als hoofdmaaltijd op de nationale feestdag van België. Op deze feestdag bieden de bistro’s en restaurants aan de talrijke bezoekers hun beste moules-frites aan.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer