:

Hoe Belgische pruimentaart een klassieker werd

Evelien Demir
Evelien Demir
2025-09-28 10:54:09
Count answers : 12
0
Pruimentaart is een klassiek en heerlijk dessert dat perfect is voor elke gelegenheid, vooral tijdens het pruimenseizoen. Deze taart combineert de natuurlijke zoetheid en lichtzure smaak van pruimen met een zachte, boterachtige bodem, wat resulteert in een heerlijke traktatie. Pruimentaart is een klassiek.
Lisa Luboch
Lisa Luboch
2025-09-17 10:37:57
Count answers : 6
0
Ik bakte een pruimentaart met kaneel en dat was een daverend succes, als zeg ik het zelf. Een paar jaar geleden at ik bij de pluktuin bij mij in de buurt een stuk pruimentaart met kaneel. Ik weet niet precies wat ik ervan verwachtte maar in ieder geval niet dat het zo lekker zou zijn. De eerste versie was een iets bescheidener exemplaar. De smaak was echt fantastisch. Een taart met wat meer volume vind ik net wat fotogenieker, dus besloot ik het recept wat ik aanhield te verdubbelen. De smaak was geweldig en dat is het belangrijkste.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer