:

Waarom Belgische witloofgratin zo geliefd is

Lieke Heijman
Lieke Heijman
2025-09-17 19:56:58
Count answers : 6
0
Tegenwoordig eten Belgen per jaar gemiddeld 7 kilogram witloof. In 2020 was witloof de op drie na meest gegeten groente. Ook in Frankrijk behoort witloof tot de favorieten. Het is niet voor niks dat wij witloof ons stukje 'wit goud' noemen.
Isabel Zwart
Isabel Zwart
2025-09-17 16:00:22
Count answers : 5
0
Witloof in de oven haalt het beste uit onze Belgische trots, witloof, naar boven. De Vlaamse keuken staat bekend om zijn eenvoudige, maar heerlijke gerechten die met liefde en lokale ingrediënten worden bereid. Gerechten die vaak gedeeld worden met familie en vrienden rond de tafel, vaak in het gezelschap met een goed glas Belgisch bier erbij. Het zijn gerechten die al generaties lang doorgegeven worden, en hun populariteit bewijst dat klassiekers nooit uit de mode raken. Bovendien weerspiegelen Vlaamse klassiekers de warmte en gastvrijheid van onze eetcultuur.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer