:

Waarom mislukt kaassaus?

Pippa van Klaarwater
Pippa van Klaarwater
2025-10-14 21:49:28
Count answers : 9
0
De belangrijkste tip bij kaassaus is dat je een combi gebruikt van verschillende kazen. Zo is wat oudere, gerijpte cheddar heel lekker voor de smaak, maar hoewel het mooi draderig wordt, smelt het niet volledig. En je wil geen draderige kaassaus. Hollandse kaas smelt dan weer heel goed, maar als je een zachte jonge kaas gebruikt mis je weer wat pittigheid.
Loes van Bruchem
Loes van Bruchem
2025-10-02 15:18:44
Count answers : 5
0
Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je basis te lopend of te dik zal zijn. Je kookt de roux niet lang genoeg. Je gebruikt koude melk. Je roert niet genoeg.

Lees ook

Hoe kan ik kaassaus op smaak brengen?

Kruid met peper, zout, nootmuskaat en een klein beetje citroensap. Wil je graag extra smaak geven aa Lees meer

Welke kaas is het beste voor kaassaus?

Ik gebruik vaak jong belegen, voor de smaak en smeltbaarheid maar je kunt eigenlijk elk soort kaas g Lees meer

Nynke The Elder
Nynke The Elder
2025-09-26 16:46:24
Count answers : 9
0
Mislukte saus Met dit recept gaat het vast goed. Maar misschien ben hier terecht gekomen omdat je saus te dun of te bruin is. Te dunne saus los je het makkelijkst op met een beetje maïzena. Je kunt ook extra bloem gebruiken maar dat moet weer gaar worden. Te bruine saus is lastiger repareren, niks mis mee maar misschien ziet het er niet zo mooi uit. Begin in dat geval opnieuw en houd je temperatuur laag bij het garen van de bloem zodat deze niet bruin kleurt.
Jasper Scheer
Jasper Scheer
2025-09-18 14:11:54
Count answers : 8
0
Het ligt niet aan de kaas die je gebruikt. Grove stukken kaas hebben de neiging tegen elkaar aan te smelten waardoor je één of meerdere klonten in je saus krijgt. Wanneer je geraspte kaas – hoe fijn ook – over droge pasta strooit, ontstaan er altijd klontjes. Als je kaas beetje bij beetje aan je saus of pasta toevoegt, zal de kaas gelijkmatig smelten waardoor er geen klontjes ontstaan.

Lees ook

Hoe kan ik kaassaus indikken?

Je kunt kaassaus indikken met een van de volgende methodes: Smelt 1 el boter en voeg 1 el bloem to Lees meer

Hoeveel water bij zakje kaassaus?

1. Roer met een garde de inhoud van dit zakje met 250 ml koud water in een pan en breng dit al roere Lees meer