Roer maïzena los met een beetje koude vloeistof of water en schenk het al roerend bij wat je wilt binden.
Kook het enkele seconden goed door.
Aardappelzetmeel heeft een neutrale smaak en zorgt voor een heldere binding.
Je kunt dit bindmiddel goed gebruiken voor het binden van bijvoorbeeld jus, heldere soepen en sauzen en compotes, maar ook bij stoofpeertjes.
Roer aardappelzetmeel los met een beetje koude vloeistof of water en schenk het al roerend bij wat je wilt binden.
Kook het enkele seconden goed door.
Bloem is gezeefd meel dat afkomstig kan zijn van verschillende graanproducten zoals rijst, rogge en gierst.
Maar meestal wordt met bloem tarwebloem bedoeld.
Bloem is vooral geschikt om niet heldere soepen of sauzen te binden, bijvoorbeeld door er samen met gesmolten boter een roux van te maken.
Hierdoor gaart de bloem eerst zacht in de boter.
De roux meng je vervolgens al roerende met een vloeistof tot een gebonden geheel.
Je kunt ook bloem losroeren met een beetje koude vloeistof of water, daarna schenk je het al roerende bij wat je wilt binden.
Kook het vervolgens minimaal 2 minuten door.
Arrowroot is een bindmiddel dat afkomstig is van de pijlwortel.
Arrowroot geeft een heldere binding en een wat romige smaak en structuur aan vloeistoffen.
Voeg arrowroot altijd pas aan het einde van de kooktijd toe.
Tapioca of maniok, is het zetmeel van de cassavewortel.
Tapioca geeft een heldere binding Tapioca wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken.
Tapioca heeft een wat pittige smaak, waardoor het beter past in hartige gerechten, zoals soepen en sauzen.
Roer tapioca los met een beetje koude vloeistof of water en schenk het al roerend bij wat je wilt binden.
Gebruik er niet te veel van, want anders krijgt je gerecht een wat drogere smaak.