:

Wat zit er in een eclair?

Berend Cornelissen
Berend Cornelissen
2025-09-30 18:15:30
Count answers : 7
0
Eclairs zijn langwerpige soezen die gevuld zijn met banketbakkersroom, slagroom of een andere lekkere crème. De bovenkant van de eclair heeft doorgaans een laagje van glazuur of chocolade, wat de langwerpige soes extra lekker maakt. Doe de banketbakkersroom-mix en 500 milliliter water in een kom. Smelt de chocolade callets au-bain-marie.
Myrthe Gerritsen
Myrthe Gerritsen
2025-09-20 15:31:43
Count answers : 7
0
Eclairs zijn langwerpige soezen gevuld met banketbakkersoom, slagroom of een andere lekkkere vulling. Ze worden gedoopt in chocolade of in glazuur en dat maakte deze gebakjes nog lekkerder. Omdat ik niet zo heel veel tijd had, heb ik deze keer voor slagroom gekozen, maar stiekem vind ik gele room of een mengeling daarvan lekkerder. Klop de slagroom stijf met de suiker.

Lees ook

Welke ovenstand voor eclairs?

Verwarm de oven naar 210°C. Het beste resultaat bak je de eclairs op hetelucht stand. Heteluchtove Lees meer

Hoe lang kun je een eclair bewaren?

Ongevulde eclairs kun je 1-2 dagen op kamertemperatuur bewaren, in een goed afgesloten doos. Gevuld Lees meer

Jurre Huisman
Jurre Huisman
2025-09-20 15:17:08
Count answers : 13
0
Je kunt ze vullen met banketbakkersroom of vers geklokte slagroom. Een eclair is eigenlijk niets meer of minder dan een grote langwerpige soes voorzien van chocolade ganache. Snij de afgekoelde eclairs in de lengte doormidden of vul ze met behulp van een spuitzak naar wens met banketbakkersroom of slagroom met slagroomversteviger.
Sven Spiegelmaker Spanjaard
Sven Spiegelmaker Spanjaard
2025-09-20 12:30:29
Count answers : 12
0
Het antwoord: Maak onderaan elke eclair in het midden een gaatje met de ronde spuitmond.Roer de banketbakkersroom los en doe die in een spuitzak met de ronde spuitmond.Steek de spuitmond in het gat en spuit er de crème in.Werk hem af met de chocolade: duw hem in de chocolade ganache, laat even afdruipen.

Lees ook

Waarom zakken mijn eclairs in na het bakken?

Als ze gebakken zijn, en de oven is uitgedraaid, laat je ze dan nog 10 minuten in je oven staan met Lees meer

Wat is beter voor cake, hetelucht of boven- en onderwarmte?

Recepten worden eigenlijk altijd geschreven op boven- en onderwarmte. Bakken doe je op boven- en ond Lees meer