:

Wat zijn de ingrediënten voor cheesecake?

Jet Wunderink
Jet Wunderink
2025-10-16 18:27:41
Count answers : 1
0
Voor de bodem 275 gram bastognekoeken 100 gram roomboter Voor de cheesecake 750 gram roomkaas 200 gram suiker 50 ml slagroom 4 eieren 1 eidooier 1 eetlepel maizena 1 theelepel vanille-extract Optioneel: vers fruit ter decoratie
Joep ter Waarbeek
Joep ter Waarbeek
2025-10-10 12:37:04
Count answers : 8
0
Ingrediënten voor 8 - 10 personen 250 gr bastognekoekjes 125 gr gesmolten boter 600 gr roomkaas 175 gr suiker 3 eieren 125 gr zure room Rasp van een halve citroen 2 tl maïzena

Lees ook

Wat is het verschil tussen cheesecake en MonChou?

Eén van de bekendste merken is de Philadelphia cream cheese, maar ook MonChou is in Nederland goed t Lees meer

Wat zijn 10 tips voor de perfecte cheesecake?

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Vet je springvorm in en gebruik bakpapier. Bak Lees meer

Rick Schipper
Rick Schipper
2025-10-01 00:14:33
Count answers : 8
0
De basisrecepten van mijn cheesecakes bestaan bijna altijd uit boter, roomkaas, poeder, suiker en eieren. Aan de no bake varianten van cheesecake voeg ik natuurlijk geen eieren toe. Destijds werd dit zoete bakrecept gemaakt op basis van kaas, honing en tarwemeel.
Simon Vrancken
Simon Vrancken
2025-09-30 22:13:58
Count answers : 6
0
Maal de koekjes in de keukenmachine fijn, voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Klop de roomkaas met de crème fraîche los. Klop de eieren een-voor-een door het beslag. Voeg eerst de maizena en daarna de suiker en vanille extract toe aan het beslag en klop dit goed door. Giet het beslag in de springvorm op de koekjesbodem en bak de cheesecake op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 75 minuten gaar. Laat de cheesecake zo geleidelijk mogelijk afkoelen: eerst een uurtje in de oven met de deur dicht, daarna met de ovendeur op een kier (liefst een nacht) en daarna afgedekt in de koelkast. Kandijkoeken zijn favoriet bij het maken van cheesecake, maar met andere koekjes kan het ook. Wat sap en rasp van een limoen of citroen maakt de vulling wat frisser. Aardbeien, mango, passievrucht of frambozen zijn vers of als laagje saus heerlijk in combinatie met deze cheesecake. Of maak de cheesecake af met een laag (afgekoelde) gesmolten chocolade of karamelsaus en stukjes stroopwafel, geraspte kokos, karamel popcorn, brésilienne, discodip of fudge blokjes.

Lees ook

Welke roomkaas is goed voor cheesecake?

Als je een traditionele cheesecake maakt, dan ga je het beste voor een verse roomkaas op basis van k Lees meer

Waarvan maak je cheesecake?

Maal de koekjes in de keukenmachine fijn, voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Klop de roomkaa Lees meer