:

Wat zijn de ingrediënten voor cheesecake?

Simon Vrancken
Simon Vrancken
2025-09-30 22:13:58
Count answers : 6
0
Maal de koekjes in de keukenmachine fijn, voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Klop de roomkaas met de crème fraîche los. Klop de eieren een-voor-een door het beslag. Voeg eerst de maizena en daarna de suiker en vanille extract toe aan het beslag en klop dit goed door. Giet het beslag in de springvorm op de koekjesbodem en bak de cheesecake op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 75 minuten gaar. Laat de cheesecake zo geleidelijk mogelijk afkoelen: eerst een uurtje in de oven met de deur dicht, daarna met de ovendeur op een kier (liefst een nacht) en daarna afgedekt in de koelkast. Kandijkoeken zijn favoriet bij het maken van cheesecake, maar met andere koekjes kan het ook. Wat sap en rasp van een limoen of citroen maakt de vulling wat frisser. Aardbeien, mango, passievrucht of frambozen zijn vers of als laagje saus heerlijk in combinatie met deze cheesecake. Of maak de cheesecake af met een laag (afgekoelde) gesmolten chocolade of karamelsaus en stukjes stroopwafel, geraspte kokos, karamel popcorn, brésilienne, discodip of fudge blokjes.